K1 i Boks

Furyjev brat prozvao Wilderovog, želi meč na uvodnom programu Tysona i Deontaya

Tommy Fury
 Dean Fardell/Alamy/Alamy/Profimedia
Tommy Fury želi nastupiti na istom programu s bratom, a ima i sjajnu ideju po pitanju protivnika

24.srpnja u Las Vegasu održat će se meč koji je onemogućio najveći i dugo planirani meč svjetskog boksa. Naravno, riječ je o trećem okršaju Tysona Furyja i Deontaya Wildera, meču o kojem sad ovisi hoće li se okršaj Furyja i Anthonyja Joshue uopće održati. O priredbi za sada nema puno informacija pa tako niti o nekim imenima koja bi se mogla naći na ostatku programa. Zainteresiranih za nastup je puno, no jedan od njih je istupio s vrlo zanimljivim prijedlogom koji bi svemu dao dodatnu dimenziju.

Riječ je o Tommyju Furyju, 22-godišnjem bratu Tysona Furyja. On je boksač poluteške kategorije, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao je pet pobjeda iz jednako toliko nastupa. Ipak, u Engleskoj je puno poznatiji kao sudionik popularnog showa Love Island. To nikoga ne čudi, budući da je svoje dosadašnje mečeve odradio protiv boksača upitne kvalitete. Dovoljno je pogledati njihove omjere (0-9, 0-11, 2-26, 0-26-2, 10-102-3). Ali, prijedlog za ovaj program izgleda intrigantno.

Naime, nakon što mu posljednjih tjedana nije upalilo prozivanje Jakea Paula, odnosno nakon što ovaj nije reagirao na to, Tommy je oko bacio na Marsellosa Wildera. Riječ je o 32-godišnjem Deontayevom bratu koji nastupa u lakoteškoj kategoriji, a u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri upisao je pet pobjeda i dva poraza. On je bez nastupa u studenog 2019. godine, kad je doživio poraz na uvodnom programu Wilder vs. Ortiz II priredbe.

Marsellos se za sada nije izjasnio, no mora se priznati da prijedlog zvuči zanimljivo. Tommy bi inače ovog vikenda trebao imati šesti profesionalni meč, no ostao je bez planiranog protivnika i trenutno se traži zamjena. Meč će se održati u engleskom Telfordu, nakon čega se pretpostavlja da će se Tommy vratiti u Ameriku, gdje će bratu pomoći u pripremama.

Linker
20. travanj 2024 11:45