K1 i Boks

Woodley kritizirao Jakea Paula: ‘On pokušava biti heroj, ali on nije ambasador potplaćenih boraca‘

Jake Paul i Tyron Woodley

 Mike Ehrmann/Getty images/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak velter kategorije smatra kakko Jake Paul kritizira UFC samo iz svoje koristi

Plaće i potplaćenost UFC-ovih boraca tema su kojoj se jednostavno ne nazire kraj. Jedan dio boraca glasno se zalaže za promjene, druga grupa kojoj pripadaju neki poput Michaela Chandlera, ističu kako je u drugim promocijama puno lošija situacija, a postoje i oni koji jednostavno šute po tom pitanju.

Činjenica je kako UFC kao kompanija s velikim profitom jednostavno premal dio ''kolača'' odvaja za honorare borcima i nezadovoljstvo je sve veće. Francis Ngannou na pragu je odlaska, Aljamain Sterling podržava ga, Deiveson Figueiredo također traži više novca, a tu su i dežurni kritičari poput Natea Diaza.

Jedan od onih koji je stao na stranu UFC-ovih boraca jeste Jake Paul. YouTuber i boksačka zvijezda početkom ove godine žestoko se obrušio na Danu Whitea i svakih nekoliko dana javno ga je prozivao zbog potplaćenosti boraca.

Paul nema financijskih problema i jedino se Conor McGregor može pohvaliti s većom zaradom kad su u pitanju UFC-ovi borci. YouTuber jako dobro zna kako zaraditi novac, a Tyron Woodley smatra kako ga sve to čini neadekvatnom osobom za zastupanje potplaćenih UFC boraca.

''Mislim da Jake Paul nije ambasador potplaćenih boraca. Ako nikada niste bili potplaćeni, onda ne biste trebali biti glasnogovornik potplaćenih sportaša. Ako se nikad niste susreli s poteškoćama, niti se ikada imali ugovor s promotorom koji kontrolira vaše mečeve i prijeti vam ako se ne borite, onda ne biste trebali biti u toj ulozi. Meni su prijetili uoči svih mečeva za titulu. 'Ne budeš li se borio, oduzimamo ti titulu'. To se svaki put događalo, prije meča s Tillom, prije borbe s Usmanom i 'Wonderboyjem' također. Ali takav je biznis.'', započeo je Woodley u ''The Residency Podcastu'', a zatim se dodatno obrušio na Paula.

''On nije ambasador za borilačke plaće. Ja bih trebao biti ambasador za to. On samo pokušava biti heroj.'', dodao je bivši UFC-ov prvak velter kategorije.

Woodley i Paul inače su u korektnim odnosima, a dvaput su dijelili ring. U oba navrata slavio je YouTuber, a posebno brutalan bio je Woodleyjev poraz krajem prošle godine. Paul ga je nokautirao u šestoj rundi i totalno narušio njegov kredibilitet u borilačkom svijetu.

Linker
21. travanj 2024 09:59