K1 i Boks

YouTuber Jake Paul pronašao protivnika, Askren spreman navući rukavice

Jake Paul i Ben Askren
 Instagram
28. ožujka u Los Angelesu trebao bi se održati boksački meč između Jakea Paula i Bena Askrena

Namjera YouTubera Jakea Paula da svoj idući boksački meč odradi protiv poznatog MMA imena će se ostvariti. Meč protiv njega prihvatio je Ben Askren, a Chael Sonnen je nakon toga otkrio informaciju kako je sve već dogovoreno te da se zna datum i mjesto održavanja ovog okršaja.

"Jake Paul nema povjerenja u puno medija kad treba raširiti informacije. Rekao mi je prvo Ben pa onda Dillon", napisao je Sonnen uz objavu plakata za boksački meč spomenutog dvojca.

Iz priloženog možemo vidjeti kako je meč dogovoren za 28. ožujka te da će se održati u Los Angelesu, kao i to da je organizator Triller, tvrtka poznata po društvenoj mreži, ali još više po tome što su bili glavni organizator meča Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. Oni su odmah nakon spomenute priredbe, u čijoj je sunaslovnoj borbi Paul savladao Natea Robinsona, rekli kako će nastaviti s organizacijom sličnih priredbi, čak su i u suradnji sa Snoop Doggom pokrenuli vlastitu promociju.

Da ova informacija ipak nije samo špekulacija, potvrdio je sam Askren, objavom na Instagramu. U obraćanju fanovima objasnio je zašto je prihvatio meč te je potvrdio datum.

"Gospodine Jake Paul, prihvaćam meč. Znam da si me prozvao nakon pobjede nad onom propalicom Nateom Robinsonom. I meni je ovo zapravo vrlo lak izbor. Zaradit ću veliku svotu novca borbom protiv nekoga tko se pravi da se sportaš, jer to je ono što ti radiš. Možda misliš da baš nemam nekih vještina borbe na nogama, no nije da su mi potrebne. Ja sam sportaš svjetske klase, osvajao sam NCAA titule i bio sam na Olimpijskim igrama. Osvajao sam titule u više organizacija i impresioniran sam kako si sam sebe uvjerio da si borac i da uistinu možeš boksati. Učinit ću te poniznim kao što većina ljudi želi da napravim", rekao je Ben.

Askren se umirovio prošle jeseni nakon poraza od Demiana Maie te je nastavio biti trener hrvanja. Istina je kako mu vještine borbe na nogama nikad nisu bila jača strana, no isto tako je činjenica kako je profesionalni MMA borac od 2009. godine, što je znak da minimalno toliko dugo te vještine ozbiljno trenira. Jake Paul je 2009. godine imao 12 godina, a zanimljivo je kako također dolazi iz hrvanja, kojim se bavio u srednjoj školi.

Linker
26. travanj 2024 18:57