K1 i Boks

Zadnji protivnik koji je Alexu Pereiri nanio poraz u Gloryju: ‘Pokazat ću svijetu tko je najbolji udarač‘

Alex Pereira (lijevo) i Artem Vakhitov (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Vakhitov vrijedno trenira na Floridi i očekuje da ga UFC pozove gdje će pokušati dovesti se u šansu da odradi trilogijsku borbu s Pereirom

Artem Vakhitov smatra da UFC borci poluteške kategorije nisu dovoljno samopouzdani kad ulaze u oktogon kako bi izazvali prvaka Alexa Pereiru, ali vjeruje da bi on mogao biti taj koji će svrgnuti svog starog rivala.

Vakhitov i Pereira borili su se dva puta u kickboxingu. "Poatan" je pobijedio podijeljenom odlukom kako bi postao neprikosnoveni dvostruki prvak u Gloryju 2021. godine, a Vakhitov je osvetio taj poraz većinskom odlukom osam mjeseci kasnije. Nakon toga, Pereira je napustio kickboxing, pridružio se UFC-u, osvojio pojaseve u dvije težinske kategorije i postao globalna zvijezda.

Vakhitov je službeno prešao u MMA 2023. godine. Izgubio je svoj profesionalni debi nakon što je iščašio lakat za samo 55 sekundi, no ruski borac se oporavio i postigao dva uzastopna nokauta u prvoj rundi početkom 2024. Vakhitov sanja o borbi u UFC-u i dobivanju još jedne prilike protiv Pereire, koji je nedavno obranio svoju UFC titulu u poluteškoj kategoriji nokautom u drugoj rundi protiv Jirija Prochazke na UFC-u 303.

"MMA me oduvijek zanimao, ali očito me jako motivira mogućnost da se treći put borim s Pereirom" rekao je Vakhitov za MMA Fighting. "On je sada superzvijezda i sretan sam zbog njega, ali kad čujem ljude kako govore da je on najbolji udarač na svijetu... Pa, mislim da je vrijeme da MMA fanovi saznaju za mene i moj tim."

Pereira je izgubio samo jednom otkad se pridružio UFC-u, kad je nokautiran od strane Israela Adesanye.

Vakhitov je uvjeren da Pereira nije nepobjediv.

"Njegova najveća slabost je što je cijelo vrijeme u napadu, nema obranu" rekao je Vakhitov. "Zbog nedostatka obrane, otvoren je za puno udaraca u glavu kad se suoči s vještim udaračem. Vidjeli ste to u njegovoj drugoj borbi s Adesanyom. Uhvatio ga je jer ostavlja puno prostora za one koji znaju što rade."

"Ovi drugi borci nisu se dobro nosili s Alexom jer njihovo udaranje nije na dovoljno visokoj razini. Nisu samopouzdani protiv njega i misle da je nepobjediv, pa su u svom srcu već poraženi prije nego što borba počne. Ali ja sam ga već pobijedio u čistoj udarnoj borbi, i siguran sam da ću to ponoviti ako dobijemo našu trilogijsku borbu u UFC-u."

"Trebao je udarač poput mene, ali i tim poput mog, ljudi koji mogu stvarno analizirati vrhunske udarače i pronaći njihove slabosti" rekao je Vakhitov. "Ali ne mogu reći da imam neku tajnu za pobjedu nad Alexom. Ako imam bilo kakvu tajnu, to je tim iz Kuzbass Muay Thaija pod vodstvom našeg glavnog trenera Vitalija Millera. On je daleko jedan od najboljih trenera udaraca na svijetu. Analizira sve protivnike do najsitnijih detalja, tako da sam vrlo dobro pripremljen kad uđem u borbu."

"Mi smo trenutno 1-1, tako da će sljedeća borba biti trilogijska i mislim da će to biti velika borba za fanove diljem svijeta. Oboje smo vrhunski udarači, stalno izmjenjujemo udarce, koljena i udarce nogama. Pogledajte naše dvije borbe u Gloryju i zamislite nas u UFC oktogonu s malim rukavicama. Bit ću vrlo samopouzdan za tu borbu. Alex će biti potpuno analiziran od strane Vitalija Millera i tima iz Kuzbassa, identificirat ćemo sve njegove greške i bit ću potpuno spreman iskoristiti ih kad uđem u oktogon."

"Alex i ja se dobro poznajemo" dodao je Vakhitov. "Njegov tim i moj tim su u dobrim odnosima i ponekad se dopisujemo, tako da uvijek želim pobjedu za njega kad se bori. Ali kad dođe red na mene da dijelim oktogon s njim, bit će vrijeme da konačno pokažemo tko je najbolji udarač. Sva pitanja će biti odgovorena tog dana."

Linker
05. rujan 2024 17:24