K1 i Boks

Veliki rival Alexa Pereire borit će se za ulazak u UFC: Otkriveno je tko će biti njegov protivnik

Alex Pereira (lijevo) vs. Artem Vakhitov (desno)

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
33-godišnji Artem Vakhitov želi svrgnuti Pereiru s UFC-ovog trona

Artem Vakhitov borac je čijem se MMA javnost ponajviše veseli kad je u pitanju nova sezona Dana White‘s Contender Seriesa. Vakhitov u MMA krugovima zasad još nije naročito izgrađeno ime, ali u taj sport dolazi s pedigreom ponajboljeg svjetskog kickboksača.

Ono što ga posebno čini zanimljivim jest rivalstvo s Alexom Pereirom, trenutno ponajvećom MMA zvijezdom. Vakhitov i Pereira dvaput su se borili pod okriljem Glory organizacije, a svaki borac uzeo je po jednu pobjedu. Pereira je svoj posljednji kickboksački meč odradio upravo protiv Vakhitova i poražen je većinskom odlukom sudaca.

Mnogi su ipak složni da je Pereira trebao slaviti u tom meču, ali isto tako, mnoštvo je onih koji su Vakhitova vidjeli kao boljeg borca u prvom međusobnom ogledu ove dvojice elitnih udarača. No, vratimo se na MMA.

Artem Vakhitov prošle godine u šestom mjesecu odradio je svoj prvi MMA nastup. Ashraf Bashandy porazio ga je za samo 55 sekundi, ali moramo istaknuti kako je Vakhitov dislocirao lakat početkom meča i zato je došlo do prekida. Vratio se Rus u kavez pola godine kasnije, točnije u prvom mjesecu tekuće godine. Tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je Siyavusha Salokhova, a prekidom u prvoj rundi Vakhitov je slavio i mjesec dana kasnije. Valisher Khambaev drugi je borac kojeg je Artem porazio u MMA vodama.

Nakon samo tri MMA nastupa, Vakhitov će dobiti priliku na DWCS-u. Naravno da njegova povijest s Pereirom daje dodatni poguranac ka ulasku u UFC, ali ne zaboravimo da je i Pereiri išlo u korist rivalstvo s Israelom Adesanyom. Nekoć je Adesanya bio ponajveća MMA zvijezda, a zatim je UFC ‘‘pogurao‘‘ Pereiru do borbe s njim i sve ostalo je povijest. Sada im se nudi prilika da sličnu priču grade preko Artema Vakhitova.

Ruski mediji danas su iznijeli informaciju o borcu koji će se suprotstaviti Artemu Vakhitovu na DWCS-ovom eventu. 27-godišnji Islem Masraf (3-0) trebao bi biti Artemov protivnik. Francusko-alžirski borac iza sebe ima dva nastupa u poluteškoj kategoriji i jedan meč među teškašima, a protiv Vakhitova trebao bi se boriti u poluteškoj kategoriji.

Masraf je u trećem mjesecu ove godine nastupio na PFL Europe eventu, a samo 12 sekundi trebalo mu je da nokautira Mickaela Groguhea. Bio je to onaj nokaut koji je privukao mnoštvo pažnje zbog načina na koji je Groguhe pristupio borbi, ali Groguhe gotovo uvijek svoje mečeve započinje na takav način. Vakhitov sigurno neće krenuti spuštenih ruku, a preostaje nam vidjeti može li Masraf zaustaviti Vakhitova. Meč bi se trebao održati 8. listopada (deseti mjesec).

Linker
04. rujan 2024 09:42