K1 i Boks

Započeo je ‘Dan obračuna!‘ Frank Sanchez upisao je 17. nokaut u karijeri i slavio u sedmoj rundi

Frank Sanchez

 MIKAEL ONA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Mikael Ona/zuma Press/profimedia
Ovo je bila uvodna borba večeri, a sada je na redu najbolji hrvatski teškaš

Napokon je krenuo "Dan obračuna!" Prva borba večeri donijela nam je okršaj dva teškaša, a riječ je bila od Franku Sanchezu i Junioru Fa.

Meč je započeo uvodnim ispitivanjem snaga gdje su oba borca počela s nešto kraćim razmjenama, no prve dvije minute bile su poprilično mirne. Tako je bilo i u ostatku runde gdje nismo vidjeli previše akcije te smo se nadali zanimljivijem nastavku meča.

Fa je otvorio drugu rundu direktom u tijelo, a Sanchez mu je uzvratio. Novozelanđanin je dobro kontrolirao protivnika prednjom rukom te ga je pomalo i onemogućio u napadima, tek nešto manje od minute prije kraja runde ušli su u kraću razmjenu, ali bez veće štete.

Treća dionica krenula je nešto žustrije te su se borci upustili u otvorenu razmjenu, ali i od toga ništa posebno. Većinu runde sijevali su direkti s obje strane. U jednom trenutku borba je nakratko zaustavljena, ali sve je bilo u redu te se nastavila u istom ritmu kao i do tog trenutka. Ne baš najzanimljivija uvertira za Hrgovića...

Voljeli bismo reći da je četvrta runda bila nešto sadržajnija, ali to nije bio slučaj. Fa je držao centar ringa, ali ni s jedne ni s druge strane nismo vidjeli neki pokušaj žustrijeg napada.

U petoj rundi vidjeli smo par žustrijih udaraca i kombinacija te inicijacija klinča, ali se sve do samog kraja runde ništa nije dogodila kada je Fa srušio Sancheza, ali to nije bilo od udarca već od disbalansa tako da "ništa ni od toga!"

Šesta runda bila je poprilično ista kao i prethodne, a onda je minutu prije kraja napokon krenuo period pun razmjena. Nekoliko sekundi prije kraja - vidjeli smo prvi nokdaun! Sanchez je pogodio kombinaciju 1-2 točno u bradu, a Fa je završio na tlu. Ipak, spasilo ga je zvono....

Vidjelo se u sedmoj rundi da je Fa puno oprezniji, ali je Sanchez nasrnuo i opet ga poslao dolje. Novozelanđanin se ustao, ali bilo je samo pitanje kada će biti kraj... Kubanski borac nasrnuo je na svog rivala, imao ga na konopcima te ga je poslao na pod pola minute prije kraja i tu je priči bio kraj!

Ovo je bila 24. pobjeda Kubanca u karijeri, a usto je obranio WBC Continental Americas teškaški pojas. Sada je na redu ono što smo svi čekali - Filip Hrgović!

Linker
30. travanj 2024 10:38