K1 i Boks

(VIDEO) Filip Hrgović nakon pobjede poručio: ‘Ovo je bila borba da ostanem aktivan. Čekam pobjednika između Furyja i Usyka!‘

Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Što reći nego da Filipu želimo da mu se ovo i ostvari, a napad na IBF-ovu titulu bi bila ogromna stvar za hrvatski boks

Obećavao je naš najbolji teškaš, Filip Hrgović, brzi finiš nad australskim borcem Markom De Morijem. Upravo je to ispunio, a De Mori je pao već u prvoj rundi nakon serije Filipovih udaraca koji su suca uvjerili da više ništa ne mora vidjeti.

Istina, mnogi od nas su očekivali i neko zvučnije i bolje ime za ovaj nastup našeg Hrgovića, no dobra stvar u svemu tome jest što je Filip ostao aktivan, ali i prisutan na velikoj pozornici u koju su večeras uprte oči cijeloga svijeta. Odmah nakon pobjede su ga u ringu pitali da prokomentira borbu, ali i svoj status u kojemu čeka napad na titulu.

‘‘Da, da budem iskren, očekivao sam ovakav scenarij. Ovo je bila borba koja će me održati aktivnim, a sada se veselim svom napadu na titulu i velikim borbama u budućnosti! Da, on je jako hrabar lik, zahvaljujem njemu i njegovom timu što su prihvatili borbu. Želim se zahvaliti Saudijskoj Arabiji, njegovoj Ekscelenciji, hvala vam puno. Mislim da ovo boksu treba i veselim se biti dionikom ovoga. Spreman sam za titulu!‘‘, zagrmio je Filip nakon pobjede.

Pitali su ga upravo za taj dugo željeni i zasluženi napad na titulu, a Hrgović je odgovorio:

‘‘Da, definitivno. IBF je proglasio mene sljedećim izazivačem u redu, trebao bih se boriti s pobjednikom između Furyja i Usyka. Ako bude revanš, borit ću se s najbolje rangiranim na IBF-ovim ljestvicama. Definitivno, napad na titulu je sljedeći!‘‘

Što reći nego da Filipu želimo da mu se ovo i ostvari, a napad na IBF-ovu titulu bi bila ogromna stvar za hrvatski boks. Filip je iz ovog meča izašao neokrznut, tako da se nadamo da ćemo ga uskoro ponovno gledati među konopcima.

Linker
03. svibanj 2024 06:21