K1 i Boks

Zhilei Zhang lakoćom nokautirao Scotta Alexandera i poručio: ‘Hrgović bi isto prošao‘

Zhilei Zhang

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Neporaženi kineski teškaš ostao je neporažen i nakon sinoćnje priredbe u Las Vegasu

Jako kasno, nekoliko dana prije samog meča, Zhilei Zhang (24-0-1) ostao je bez borbe protiv Filipa Hrgovića i nastup na velikoj boksačkoj priredbi u Las Vegasu došao je pod veliki znak upitnika.

Zhang se nadao kako će mu organizatori pronaći zamjenskog protivnika jer je odradio je teške pripreme i nije htio da mu sav trud padne u vodu. Uspjeli su organizatori odraditi dobar posao po tom pitanju i Scott Alexander (16-5-0) doveden je kao kasna zamjena za našeg Hrgovića.

Domaćim boksačkim fanovima Scott Alexander također je poznato ime. Američki teškaš trebao se u 12. mjesecu prošle godine boriti protiv Hrgovića ali nastup je otkazao četiri dana prije samog održavanja. Emir Ahmatović tada je uskočio kao zamjena, a Hrgović je lakoćom došao do pobjede.

U dvoboju boksača koji nisu uspjeli stupiti u ring s Hrgovićem, Zhilei Zhang lakoćom je odradio posao protiv Alexandera. Kineski teškaš trebao je manje od dvije minute (1:54) da zaustavi Alexandera. Od samog početka borbe, Zhang se nametnuo, kontrolirao je sredinu ringa i vršio je pritisak na Alexandera.

Sjajan udarac ljevicom presudio je američkom teškašu, koji je nekoliko minuta bio dezorijentiran i trebao mu je određeni period da se oporavi.

Zhangu tako nisu propale pripreme i uspio je odraditi borbu. Koliko je dobio borbom protiv Alexandera, teško je reći, ali ''bolje išta, nego ništa.'' reklo bi se u ovom slučaju.

Neposredno nakon meča, Zhang je dao izjavu za Matchroom Boxing, a samouvjereni Kinez na neki način uputio je poruku našem boksaču.

''Da je Hrgović bio ovdje, isto bi prošao (kao Scott Alexander). Nadam se da neće pobjeći od mene.''

Najbolje trenutke Zhangove pobjede nad Scottom Alexanderom možete pogledati klikom na LINK.

Linker
20. travanj 2024 16:18