K1 i Boks

Zhilei Zhang o razlozima Wilderovog poraza: ‘Uvijek se bori na isti način, ovisi isključivo o toj desnoj ruci‘

Deontay Wilder 

 Robyn Beck/AFP/Profimedia
Hoće li se Wilder uspjeti nakon ovoga vratiti ne znamo, no svakako bi ga bilo lijepo ponovno gledati protiv nekog od velikih imena

Ne prestaju reakcije fanova, ali i kolega boksača na katastrofalan nastup Deontayja Wildera prošlog tjedna na velikoj boksačkoj priredbi koja se održala i Rijadu. Joseph Parker svladao ga je odlukom sudaca, ali ipak je Wilderova izvedba ono što je podiglo najviše prašine u svijetu boksa.

Neki su ga prozvali ‘‘pročitanom knjigom‘‘ jer se i stilski uvelike oslanja isključivo na tu desnicu i na svoju nokaut snagu, a to je postalo sve samo ne nepoznanica. S tim se slaže i Zhilei Zhang koji je jučer ponovno komentirao ovu Wilderovu izvedbu i poraz od Parkera.

‘‘Kao boksač, mogu vam reći da je jako lagano pasti, ali da je puno teže ustati. Deontay Wilder je bio na vrhu. Sada mogu reći da je na nekom nižem stupnju svoje karijere. Jako je teško vratiti se‘‘, rekao je Zhang za BoxingScene, a zatim nadodao:

‘‘On se nekako uvijek bori na isti način. Nekako uvijek ovisi o toj svojoj desnoj ruci. Naravno, on je i dalje jako opasan borac i ukoliko tom desnicom pogodi bilo koga, stvorit će mu probleme. Odmori šake, napravi neke promjene, a onda se vrati jači‘‘.

Wilder sada već ima 38 godina i u posljednje vrijeme intenzivno govori o ‘‘životnom miru‘‘ kojeg je nedavno pronašao, a neki pretpostavljaju da je i izgubio želju za borbom i želju da uništava protivnike.

Hoće li se Wilder uspjeti nakon ovoga vratiti ne znamo, no svakako bi ga bilo lijepo ponovno gledati protiv nekog od velikih imena. Meč s Joshuom si je ovim porazom oduzeo, no jedna dobra pobjeda može dosta toga promijeniti.

Linker
24. travanj 2024 07:17