K1 i Boks

Zhilei Zhang pohvalio Josepha Parkera: ‘Znao je što radi, a Wilder je u cijeloj borbi bacio manje od 100 udaraca‘

Deontay Wilder i Joseph Parker 

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Parkeru na pobjedi treba samo čestitati, a ukoliko se Wilder želi nastaviti boriti na ovoj razini, morat će ponovno u sebi pronaći ono što ga je i dovelo do najvećih borbi

Fanovi, ali u jednakoj mjeri i njegovi kolege boksači, ne prestaju govoriti o nedavnoj izvedbi Deontayja Wildera protiv Josepha Parkera u Rijadu. Iako je prema kladionicama bio favorit, Parker je dokazao kako se njega nikada ne treba podcijeniti te je relativno lagano došao do pobjede nad Wilderom.

Najavio je Wilder da još uvijek neće u mirovinu, a upravo mu to savjetuju drugi boksači. Međutim, Zhilei Zhang je u posljednjem intervjuu govorio i o Josephu Parkeru, koji je i prema njemu također imao fenomenalan plan i izvedbu istoga:

‘‘Moja predikcija prije borbe, da budem iskren, bila je takva da će Joseph Parker pobijediti odlukom sudaca. Bio je zaposlen u posljednjih nekoliko mjeseci, ali i nekoliko godina što mu je u ovom slučaju uvelike pomoglo. Nije imao ‘ring rust‘, znao je što radi‘‘, rekao je Zhang za Fight Hype, a zatim se ponovno dotaknuo Wildera:

‘‘Kada pogledate Wildera, nije se borio 14 mjeseci, a cijelu tu borbu je samo tražio i čekao tu jednu desnu ruku. Jedva da je pronašao priliku i baciti taj udarac. Nije imalo smisla da se onako kreće, jer ukoliko želite pogoditi takav jedan udarac, zašto bi se onda tako kretali? Wilder je tokom te borbe bacio ispod 100 udaraca, umjesto da je bio proaktivan‘‘.

Parkeru na pobjedi treba samo čestitati, a ukoliko se Wilder želi nastaviti boriti na ovoj razini, morat će ponovno u sebi pronaći ono što ga je i dovelo do najvećih borbi – želju za samom borbom i agresivnost pomoću koje je i pobjeđivao sve te mečeve.

Linker
27. travanj 2024 09:59