K1 i Boks

Zhilei Zhang prekidom pobijedio Joea Joycea! Novi je privremeni WBO prvak u teškoj kategoriji

Joe Joyce vs. Zhilei Zhang 

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Kinez je cijelo vrijeme djelovao konkretnije, a to je rezultiralo i pobjedom tehničkim nokautom u šestoj rundi

Večeras su se u londonskoj Copper Box Areni susreli dva velika udarača, Joe Joyce i Zhilei Zhang. Kineskom nokauteru je ovo bio prvi meč nakon poraza od našeg Filipa Hrgovića prošloga ljeta, a odmah je uzeo gotovo najteži izazov – opasnog Joea Joycea. Ulog je bio Joyceov WBO privremeni pojas prvaka u teškoj kategoriji, a tijek meča po rundama možete pročitati ispod:

Prva runda

Krenuo je Joyce raditi svojim poznatim prednjim direktom, no istim udarcem je uzvraćao i Zhang. Zhilei je brzo krenuo s jakim krošeima koje je Joyce itekako osjetio, tako da je Kinez od sredine runde pokazao svoje namjere. Počeo je Zhang raditi i po tijelu, tako da je ovo bila jako solidna runda.

Druga runda

Joyce je počeo raditi pritisak ponovno prednjim direktom dok je Zhang tražio kontru. Djelovalo je kao da Joe radi više, no Zhang je definitivno tvrđe bacao. Zhang je bacio ljevicu koja je jako uzdrmala Joycea, no nije pao. Vratio je Joyce neke udarce, no još je uvijek djelovalo uzdrmano. Zhang je ponovno pogodio lijevi direkt te je izgledao jako dobro u ovoj rundi.

Treća runda

Između rundi se već vidjela šteta na licu Joycea, a runda je krenula identično kao i prethodna. Zhang je čekao svoju kontru dok je Joe radio više. Zhilei je ponovo počeo pogađati jake udarce i djelovao je eksplozivnije od Joycea, no Joyce ga je tako tjerao da bude defanzivan. Zhang je ponovno pogodio odličnu ljevicu, ali ovog puta je Joyce odgovorio nekoliko puta.

Četvrta runda

Šteta na Joyceovom licu je bila sve izraženija, no on je svejedno nastavio svojim tempom. Vršio je pritisak, no bio je oprezan cijelo vrijeme. Zhang je kontrirao, no Joyce je počeo izgledati nešto konkretnije. Zhangova ljevica je konstantno pronalazila metu, a Joe je te udarce solidno podnosio. Krajem runde je Joyce opet bio pomalo uzdrman.

Peta runda

Žestoko je Joyce otvorio rundu i nametnuo jako visok tempo. Plesao je oko Zhanga i pogađao, no Zhangove kontre su bile uistinu snažne. Lijevi direkt je konstantno Zhilei odlično pogađao, no Joyce je bio taj koji je stvarao pritisak na protivnika. Šteta se također akumulirala na licu Joycea, a Zhilei je djelovao malo umorno.

Šesta runda

Desno oko Joycea je bilo zatvoreno te je liječnik pregledavao ozljedu. Dopustio je da se borba nastavi, a Joyce je nastavio stvarati pritisak i pogađati. Zhang je pogađao kratke direkte, ali je Joyce vidno usporio. Zhang je pogodio nekoliko odličnih krošea, a liječnik je ponovno ušao. Ovoga puta nije dopustio nastavak meča jer je oko bilo u potpunosti zatvoreno, tako da je do pobjede došao Zhang.

Iako je bio veliki autsajder, u ovom meču je pokazao da itekako ima što za reći. Udarao je konkretnije tokom cijelog meča što je na kraju u rezultiralo pobjedom.

Linker
12. svibanj 2024 13:38