K1 i Boks

Joe Joyce o prekidu meča protiv Zhanga: ‘Dobro sam podnosio udarce, mogao sam nastaviti‘

Joe Joyce

 Li Ying/Xinhua News/Profimedia
Iskusni britanski teškaš smatra da nije imao sreće sa zatvorenim okom

1,10 u prosjeku je iznosio koeficijent na pobjedu Joea Joycea u meču protiv Zhileija Zhanga. Britanski teškaš ušao je u taj meč kao WBO-ov privremeni prvak svijeta u teškoj kategoriji, borio se pred domaćom publikom u Londonu i bio je neporažen uoči te borbe.

Unatoč svemu, Zhilei Zhang nije došao pasti i pokupiti novac. Kinez je dominirao od prve do posljednje sekunde u meču koji je završio u šestoj rundi, a Joycea je porazio nakon što mu je zatvorio desno oko.

Liječnik i sudac odlučili su da Joyce ne bi trebao nastaviti s borbom i meč je završio nakon minutu i 23 sekunde šeste runde. Zhang je preuzeo status privremenog prvaka, a dionice Joea Joycea osjetno su opale. Britancu je 37 godina i težak ga posao čeka za dogurati do nekog velikog meča ili napada na titulu. Srebrni s OI u Rio de Janeiru ne gubi nadu ipak, a kad je meč protiv Zhanga u pitanju, Joyce smatra da je došlo do preranog prekida.

‘‘Dugo se nisam borio s boksačem koji boksa iz kontragarda, morat ću pregledati i proučiti snimku. Mislim da sam mogao nastaviti s borbom, dobro sam podnosio udarce, ali nisam imao sreće jer mi se oko zatvorilo. On je konstantno pogađao moje oko, ali ja sam u potpunosti dobro. Oko mi je sada zatvoreno i trenutno ne mogu gledati na to oko, ali vratit ću se.‘‘, rekao je Joyce za Talk Sport.

Inače, Joe Joyce je sličnu pobjedu upisao 2020. godine. Tada je Joyce boksao protiv Daniela Duboisa, a Dubois je dobro izgledao prvom polovicom meča. Ipak, kako je borba odmicala, Joyceov pritisak postajao je previše za Duboisa, ali presudno je bilo zatvoreno oko Daniela Duboisa. Joyce mu je zatvorio lijevo oko, a nakon 36 sekundi desete runde, Dubois je pokleknuo, pustio je suca da mu odbroji do 10 i tu je meč završio.

Joyceu je to bila najveća pobjeda u karijeri, a sada je upisao prvi poraz na vrlo sličan način. Hoće li imati vremena za povratak, preostaje nam vidjeti. Ipak se radi o podosta popularnom Britancu koji ima dobar poguranac svojih promotora i menadžera, pa stoga ne treba čuditi ako se uspije ekspresno vratiti u sami vrh. Naravno, pobjede se u mu neophodne.

Linker
26. travanj 2024 21:48