K1 i Boks

Zhilei Zhang prozvao ‘Kralja Cigana‘: ‘Tyson Fury nema bradu, brzo će pasti‘

Zhang i Fury

 Instagram (zhilei Zhang, Tyson Fury)
Iako Fury posjeduje WBC pojas, Zhang je postao obavezni izazivač prema WBO-u tako da ovaj meč nije toliko izgledan

WBO pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji je u vlasništvu Oleksandra Usyka, a privremeni je Zhilei Zhang osvojio ove subote na gostujućem terenu u Londonu. Prekidom je u šestoj rundi svladao Joea Joycea i nametnuo se kao sljedeći obavezni izazivač Usyku prema WBO-u.

Kladionice nisu bile u pravu kada su Joycea postavile kao velikog favorita jer je te večeri Zhang izgledao fenomenalno, a od prve runde je šteta na Joyceovom licu bila sve gora i gora. Nakon pobjede je Zhilei rekao da mu je idući korak svjetska titula, odnosno Usyk. No, 39-godišnji Kinez ne bi imao ništa protiv toga da se okuša i protiv Tysona Furyja.

‘‘Učinimo to. Ako moj tim kaže da može, učinit ćemo to. Tyson Fury nema bradu, brzo će pasti dolje. Ovo je tek moj početak, spreman sam za nove bitke‘‘, kratko je za iFL TV odgovorio Zhang kada su ga pitali za WBC prvaka Furyja.

Kako su pregovori između Furyja i Usyka propali, obojica se sada moraju okrenuti obaveznim izazivačima. Daniel Dubois je najizgledniji kandidat za Usyka, a Furyjev tim se nije previše oglašavao. Frank Warren je rekao da ukoliko Joyce pobijedi Zhanga, on bi mogao biti idući za ‘‘Kralja Cigana‘‘.

Kako se to nije dogodilo, ostaje nam za vidjeti za koga će se na kraju Fury odlučiti. U tim kombinacijama se spominjao i Andy Ruiz, no meč njega i Zhanga bi svakako bio zanimljiv. U ovom trenutku se on ne čini toliko izgledan, no u profesionalnom boksu se svašta može dogoditi između menadžera i promotora.

Linker
18. travanj 2024 04:03