Ostalo

Alistair Overeem nije završio MMA karijeru: Osvrnuo se na potencijalni meč protiv Fedora Emelianenka

Alistair Overeem

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Nizozemski teškaš ove će godine odraditi povratnički nastup za Glory

Mjesto među istinskim legendama borilačkog sporta, zasigurno ima i Alistair Overeem. 42-godišnji Nizozemac osvajao je neke od najprestižnijih titula kako u kickboksu, tako i u MMA-u.

MMA karijera ipak je bila u puno većem fokusu, a iza njega je čak 67 profesionalnih mečeva (47-19, 1 NC). ''Reem'' je deset godina nastupao pod okriljem UFC-a, ali prošle godine uslijedio je rastanak s najjačom svjetskom MMA promocijom.

Nametala su se pitanja oko toga gdje će Alistair nastaviti karijeru, a on je na koncu poprilično iznenadio potpisom za Glory. Time je potvrdio povratak u kickboks, a odmah je trebao dobiti priliku boriti se za pojas u teškoj kategoriji.

Nažalost, prošlogodišnji meč s Ricom Verhoevenom morao je otkazati zbog ozljede, a njegov sljedeći nastup čekat ćemo sve do 8. listopada (deseti mjesec). Tada ga čeka borba protiv Badra Harija, starog znanca i velikog rivala.

Dvaput su se Hari i Overeem borili prema kickboks pravilima, a svaki od njih upisao je jednu pobjedu. Overeem je Harija nokautirao 2008. godine, a Hari se osvetio 2009. godine. Oba meča okončana su u prvoj rundi, a trajala su gotovo identično. Prva borba završena je nakon dvije minute i sedam sekundi, a drugi meč okončan je nakon dvije minute i 14 sekundi.

Šteta je što se trilogija nije dogodila dok su oba borca bili na vrhuncima, ali nećemo se žaliti niti na ovakav rasplet.

''Čeka me Badr Hari, a poslije toga potencijalno i Rico Verhoeven. Taj meč (protiv Rica) trebao bi se dogoditi sljedeće godine.'', rekao je ''Reem'' gostujući u MMA Houru.

Nizozemski teškaš zapravo se osvrtao na mogućnost povratka MMA-u. Iako su mu 42 godine, Overeem se nije povukao iz MMA-a.

''Apsolutno nisam završio s MMA-om. Odradit ću još jedan, možda dva meča. Vidjet ćemo što slijedi, ali moj raspored trenutno je ispunjen.'', otkrio je Alistair.

Jedan od potencijalno najzanimljivijih MMA mečeva za Overeema u ovoj fazi karijere, bio bi onaj protiv Fedora Emelianenka. Prije više od deset godina, obojica su bili na glasu kao ponajbolji teškaši svijeta i mnogi su se nadali kako ćemo svjedočiti tom meču unutar Strikeforcea. Spletom okolnosti, taj meč nikad nismo gledali, ali oba borca još uvijek su aktivna. Fedor nastupa pod okriljem Bellatora, a ''Reem'' očito nije otpisao svoju MMA karijeru.

''Poštovanje za Fedora. On se jedno vrijeme nije uopće borio, a ja sam u posljednje vrijeme poradio na samilosti i stoga mislim da nije dobra stvar prozivati čovjeka koji se nekoliko godina nije borio.'', rekao je ''Reem''.

Pomalo je nejasno što točno Overeem hoće time reći, jer Fedor se borio u desetom mjesecu protekle godine, dok Overeemov trenutno posljednji meč datira iz drugog mjeseca protekle godine. Čini se kako Fedor trenutno nije prvi vrhu njegove liste želja, ali Alistair ne isključuje mogućnost da se i to promijeni.

''To nije meč za koji bih bio naročito zainteresiran, ali isto je bilo i s borbom protiv Badra. U početku nisam pokazivao interes, ali kasnije me sve više privlačilo. Sada sam zapravo jako entuzijastičan po pitanju te borbe (protiv Harija). Ista stvar mogla bi se dogoditi i u vezi borbe s Fedorom. Interes ljudi i 'hype' koji bi potencijalno stvorili puno toga mijenja.'', objasnio je Alistair.

U svakom slučaju, još neko vrijeme gledat ćemo mečeve ovog legendarnog borca, a koliko još ima za pružiti, pokazat će nam u desetom mjesecu protiv svog velikog rivala.

Linker
18. travanj 2024 11:22