Ostalo

Anatoly Malykhin pokušat će ispisati povijest! Spušta se za dvije kategorije i izaziva De Riddera za svoj treći pojas u ONE-u

Anatoly Malykhin

 Instagram (anatoly Malykhin)
ONE Championship je dosta strog po pitanju skidanja kilograma te imaju hidratacijski test kojeg borci također moraju proći, tako da će biti zanimljivo vidjeti hoće li Malykhin uspjeti proći i vagu i spomenuti test

Živimo u svijetu dvostrukih prvaka, ili barem prvaka koji to žele postati bez previše obrana titule u svojoj kategoriji, tako da je biti dvostruki prvak izgubilo svoju čar na neki način. Sljedeća velika stvar jest postati trostruki prvak, a sinoć su se pojavile informacije da će još jedan borac pokušati ispisati povijest MMA-a.

Nešto ranije ovog mjeseca, isto je pokušao učiniti i Salahdine Parnasse u KSW-u, kada je Adriana Bartosinskog izazvao za titulu u velter kategoriji. Parnasse već drži titule u perolakoj i lakoj kategoriji, no pokazalo se kako je Bartosinski ipak prevelik zalogaj.

Parnasse nije uspio ispisati povijest i postati prvi trostruki prvak u povijesti, a sada će to pokušati učiniti Anatoly Malykhin u ONE Championshipu. Prvak teške i poluteške kategorije spustit će se za čak dvije kategorije te će Reinera De Riddera izazvati za titulu u srednjoj kategoriji. Bit će im ovo drugi meč, a prvi puta su se borili prije godinu dana kada je tehničkim nokautom slavio Malykhin i oduzeo mu titulu u poluteškoj kategoriji. Podsjećamo, srednja kategorija u ONE-u je do 93 kilograma.

Ovaj opasni ruski finišer je trenutno u posjedu titula u poluteškoj i teškoj kategoriji, a posljednji puta je nastupio u šestom mjesecu ove godine kada se s Arjanom Bhullarom borio za titulu u teškoj kategoriji. Sve svoje mečeve u karijeri je završio prekidom, a upisao je 9 nokauta i 4 ‘‘submissiona‘‘.

ONE Championship je dosta strog po pitanju skidanja kilograma te imaju hidratacijski test kojeg borci također moraju proći, tako da će biti zanimljivo vidjeti hoće li Malykhin uspjeti proći i vagu i spomenuti test. Ukoliko sve to prođe, a onda i svlada odličnog De Riddera, bit će to prvi borac koji je u nekoj poznatoj organizaciji postao prvakom u tri različite težinske kategorije. ONE 166 održava se 1.3.2024. u Kataru.

Linker
06. svibanj 2024 12:33