Ostalo

Anatoly Malykhin upravo je ispisao povijest! Ponovno svladao De Riddera i uzeo pojas i u trećoj težinskoj kategoriji!

Anatoly Malykhin

 Instagram (anatoly Malykhin)
Još nikome nije uspjelo da u nekoj većoj organizaciji uzme pojas u tri različite težinske kategorije, a Malykhin je prvi trostruki prvak ONE-a

Danas je u Kataru održana ONE 166 priredba, a predvodila ju je jedna borba koju smo svi iščekivali. Radilo se, naravno, o revanšu između odličnog Anatolyja Malykhina i Reiniera De Riddera, a ONE-ov prvak Malykhin pokušao je učiniti ono što još nikome, barem ako govorimo o većim MMA organizacijama, nije uspjelo.

Da, Malykhin je danas pokušao doći do svog trećeg pojasa pod okriljem ONE-a. U trenutku borbe, Rus je držao pojaseve u teškoj i poluteškoj kategoriji, a De Ridderov pojas u srednjoj kategoriji bio je ulog ovog današnjeg meča. Uspio je Malykhin proći i vagu i hidratacijski test, čega su se mnogi pribojavali. Valja istaknuti da je ONE-ova srednja kategorija ona do 93 kilograma.

Odmah je u startu Malykhin zauzeo centar kaveza i snažnim udarcima počeo bombardirati De Riddera koji je očajnički tražio klinč. Na žici ga je i dobio, no Malykhin je držao gornju poziciju bez većih problema. Bio je De Ridder na zadnjoj nozi cijelo vrijeme i na sve načine nastojao izbjeći snažne udarce Malykhina, a i sam je bacio poneki snažni ‘‘low kick‘‘. Sredinom prve runde ga je direktom i bacio u nokdaun!

Teško je De Ridder disao ulaskom u drugu rundu, dok je Malykhin išao po taj nokaut kojeg je silno želio. Bacao je snažne udarce, a De Ridder se spustio po rušenje, no bezuspješno. Malykhin je odlično pogađao u tijelo, ali i u glavu te je De Ridder bio u ozbiljnoj nevolji. Govor tijela mu je bio loš. Malykhin je uvjerljivo uzeo drugu rundu.

Loše je De Ridder izgledao i na početku treće runde. Malykhin je nastavio bombardirati De Riddera, a Reinier je ponovno bezuspješno pokušao rušiti. Našao se u donjoj poziciji te je primao udarce, no Malykhin je tražio da ustane. De Ridder nije mogao te je Herb Dean prekinuo meč!

Što reći osim čestitati Malykhinu na ispisivanju povijesti MMA-a ovog popodneva. Još nikome nije uspjelo da u nekoj većoj organizaciji uzme pojas u tri različite težinske kategorije, a Malykhin je prvi trostruki prvak ONE-a!

Rezultate cijele priredbe pogledajte ispod:

ONE 166 - Rezultati

Anatoly Malykhin def. Reinier de Ridder (c) by TKO, Round 3, 1:16 — za titulu u srednjoj kategoriji
Tang Kai (c) def. Thanh Le (ic) by TKO, Round 3, 4:48 — za titulu u perolakoj kategoriji
Joshua Pacio def. Jarred Brooks (c) by DQ (spike), Round 1, 0:56 — za titulu u slamka kategoriji
Amir Aliakbari def. Arjan Bhullar by DQ, Round 3, 4:15
Mehdi Zatout def. Zuhayr Al-Qahtani by jednoglasnom odlukom sudaca — Boxing
Vladimir Kuzmin def. Zafer Sayik by jednoglasnom odlukom sudaca — Muay Thai
Cleber Sousa def. Osamah Almarwai by submission (arm-bar), 5:31 — Submission Grappling
Ali Saldoev def. Zakaria El Jamari by knockout, Round 2, 0:51 — Muay Thai
Shinji Suzuki def. Han Zi Hao by jednoglasnom odlukom sudaca — Muay Thai
Keito Yamakita def. Jeremy Miado by submission (bulldog choke), Round 1, 4:04

Linker
28. travanj 2024 06:39