Ostalo

Anderson konačno objasnio zašto je iznenada napustio UFC, na njegovu odluku utjecao je i Cormier

Corey Anderson
 Jason Silva / AGIF / AFP
Donedavno TOP 5 UFC borac, a od sada jedan od najjačih Bellatorovih aduta u poluteškoj kategoriji

Corey Anderson otkrio je ESPN-u kako su zdravstveni problemi, financijski uvjeti, ali i razgovor s bivšim dvostrukim prvakom Danielom Cormierom utjecali na njegovu odluku da napusti UFC.

Jedan od najboljih boraca poluteške kategorije prošlog je tjedna iznenadio fanove informacijom da je od sada novi član Bellatora. Iako je po ugovoru morao odraditi još dvije borbe, Anderson je dobio zeleno svjetlo, odnosno UFC ga je pristao prepustiti svojoj najvećoj konkurenciji.

Corey objašnjava da je dogovor o prekidu suradnje pao još u srpnju nedugo nakon što je riješio srčane probleme koji su ga u to vrijeme mučili.

"Doslovno sam završio s posljednjom procedurom, upalio mobitel i vidio ugovor za borbu u UFC-u. Pristao sam, ali se onda moj protivnik ozlijedio. UFC tada povlači potez koji su već znali ranije raditi, ponudili su mi borbe koje nisu imale smisla i to za isti novac koji sam zarađivao. Ja sam četvrti teškaš svijeta, a zarađivao sam kao da se radi o mom četvrtom meču u UFC-u", objašnjava Anderson ESPN-u.

30-godišnji 'Overtime' tvrdi da mu novac nikad nije bio bitan, ali jedan razgovor s Danielom Cormierom promijenio mu je mišljenje.

"Govorio sam da mi nije stalo do novca, da se borim kako bih bio najbolji i da mi za to novac ne treba. Ali nakon druženja s Cormierom neke stvari su mi bile jasnije... Rekao je: 'Znaš kako uvijek govoriš da se ne boriš zbog novca? A kad si ono posljednji put bio u uličnoj borbi? Ne, ti se ne boriš za besplatno. Boriš se da bi uzdržavao obitelj.' Tad sam mu odgovorio: 'Ok, hajdemo vidjeti mogu li izvući nešto više love za borbu'. To ipak nije prošlo i ljudi iz UFC-a nisu ni trepnuli. Tada sam tražio da me puste i oni su pristali. Za to im je trebalo 20 sekundi. Ne ljutim se na njih, ali time su pokazali koliko im značim", dodaje Corey.

Anderson tvrdi i da u Bellatoru sjajno zarađuje, a zbog novog ugovora spreman je prihvatiti bilo kojeg protivnika.

"Hoće li to biti pobjednik u meču Ryan Bader vs. Vadim Nemkov ili Phil Davis vs. Lyoto Machida... Ja sam zainteresiran. Trenutno sam u onoj fazi da me plaćaju da se borim, a za taj iznos teško mi je odbiti bilo koga", zaključuje jedan od najboljih poluteškaša svijeta.

Linker
24. travanj 2024 08:37