Ostalo

Andrew Tate prozvao Cerronea, ‘Kauboj‘ uzvratio: ‘Kupio si pojaseve na eBayju, ne spominji moje ime‘

Donald Cerrone (lijevo) i Andrew Tate (desno)

 Screenshot (instagram, Donald Cerrone | Youtube, Braso)
Umirovljeni MMA borac prozvao je Andrewa Tatea na međusobni okršaj

Raznorazni ‘‘celebrity‘‘ mečevi sve više preuzimaju borilačke sportove. Braća Paul, posebice Jake Paul već su nekoliko godina u boksačkim vodama, a Jake Paul uspio je poraziti nekoliko legendarnih MMA boraca. Floyd Mayweather putuje svijetom odrađujući svakakve egzibicije, a mnoštvo je YouTubea koji su se također okušali unutar ringa ili kaveza.

Posljednjih tjedana konstantno se priča o potencijalnoj borbi između Elona Muska i Marka Zuckerberga. Elon Musk drugi je najbogatiji čovjek na svijetu, dok je Zuckerberg kao čelni čovjek Facebooka trenutno na 16. mjestu u poretku najbogatijih osoba na svijetu. Niti jedan od njih ne posjeduje MMA iskustvo, ali UFC je itekako zainteresiran za organizaciju tog meča.

Ukoliko uistinu ugovore taj meč, bit će zanimljivo vidjeti kako bi izgledao ostatak ‘‘fight carda‘‘. Lako je moguće da bismo gledali još nekoliko ‘‘celebrityja‘‘ u sklopu te priredbe, a svoje mjesto na tom eventu mogao bi naći i Andrew Tate, čovjek koji je trenutno među najpopularnijim osobama na svijetu.

Naime, gostujući u podcastu kod ‘‘Adama22‘‘, voditelj je objasnio Andrewu Tateu kako ga je nedavno kritizirao Donald Cerrone, bivši UFC-ov borac, popularni ‘‘Kauboj‘‘. Cerrone je navodno gledao snimke Tateovih nekadašnjih kickboksačkih mečeva te je isticao kako se Tate zapravo ne zna boriti. Tate je uzvratio tako što je izazvao Cerronea na borbu.

‘‘Borilački sport je takav da svatko tko ga gleda će reći: ‘Ovaj tip se ne zna boriti‘. Ljudi koji sjede u svojim kućama i nikada se nisu borili govorit će da se neki borac ne zna boriti, a zato kao borac konstantno morate nešto dokazivati. Čak i ako pobijedite 100 puta zaredom, netko će reći da se ne znate boriti. Mislim da moj ‘score‘ govori dovoljno (76-9 u kickboksu). Imao sam pregršt mečeva, četverostruki sam svjetski prvak, borio sam prema raznoraznim pravilima, uključujući i MMA. Dao sam sve od sebe i osvojio sam pregršt titula.‘‘, govorio je Tate, a potom je uputio poruku Cerroneu.

‘‘Što se Cerronea tiče, čuo sam za njega. Nije li to tip kojeg je McGregor završio poprilično brzo? Ako on misli da se ja ne znam boriti i ako mi želi to reći u lice, slobodno neka pokuša. Čvrsto vjerujem da će požaliti zbog toga i više od toga ne moram govoriti.‘‘, rekao je Tate.

Naravno da je njegova poruka brzo došla do ‘‘Kauboja‘‘ Cerronea, a umirovljeni MMA borac očito je prepoznao dobru priliku za stvaranje ‘‘hypea‘‘ oko ovog potencijalnog meča. Cerrone je putem svojih društvenih mreža oštro uzvratio Tateu.

‘‘Andrew Tate, svi mi se javljaju i šalju mi poruke u kojima mi govore da se navodno želiš boriti protiv mene i da se ne bih dobro proveo ako bih ti nešto rekao u lice. Molim te, brutalno bih te nokautirao. Ja sam pravi borac, a ti si lažnjak koji želi biti borac na temelju hrpe pojaseva koje si kupio na eBayju. Šališ li se? Sviđa mi se kako tvoji pratitelji žele prikazati tebe kao nešto veliko, ali ti si propalica. Znaš što, dobra je stvar što moj prijatelj Dana White posjeduje ogromnu borilačku organizaciju i organizirati će meč između (Marka) Zuckerberga i (Elona) Muska. Možemo se boriti na tom eventu. Kada riješiš svoje probleme s trgovanjem ljudima i seksualnim iskorištavanjem, kad izađeš iz zatvora, kućnog pritvora ili gdje te već drže, javi mi se i možemo ugovoriti meč. Sve do tada, začepi i drži moje ime podalje od svojih usta. Uživaj u svojim cigaretama i trgovini ženama.‘‘, poručio je Cerrone.

Andrew Tate već je neko vrijeme pod optužbama za razne ilegalne radnje, među kojima se ističe navodna trgovina ljudima, silovanje i organizirani kriminal, a ranije ove godine proveo je tri mjeseca iza rešetaka u Rumunjskoj. Trenutno je na kućnom pritvoru, a uspije li se osloboditi svih optužbi, nudi mu se vrlo zanimljiv meč.

Istina je da Tate posjeduje borilačko iskustvo. 85 kickboksačkih mečeva odradio je u svojoj karijeri (76-9) i tri MMA borbe (2-1). Ipak, većinu tih mečeva odradio je protiv poprilično nepoznatih protivnika, a mečeve protiv nešto poznatijih boraca uglavnom je gubio. 2012. godine nastupio je na Enfusionovom eventu u Ljubljani, a nokautom u prvoj rundi izgubio je od Slovenca Francija Grajša.

U odnosu na Cerronea, Tate bi vjerojatno imao prednost u fizičkoj veličini i kilaži, ali ‘‘Kauboj‘‘ Cerrone nakon odlaska u mirovinu počeo je koristiti neke od nedozvoljenih supstanci i izgleda fizički masivnije nego ikad prije. Kad je u pitanju tehnika i iskustvo na najvišoj razini, Cerrone ima veliku prednost nad Tateom.

Naravno, šanse za njihov međusobni obračun ipak su minimalne.

Linker
26. travanj 2024 13:49