Ostalo

Ante Delija dobio vrhunsku konkurenciju: PFL doveo donedavno jednog od najboljih UFC teškaša

Justin Willis, Javier Mendez i Khabib Numagomedov
 Instagram
Justin Willis novo je pojačanje teške kategorije PFL-a, gdje će nastupiti u turniru treće sezone. Time ovaj bivši član UFC-a, koji je slavio u četiri od pet nastupa u Octagonu, automatski postaje konkurent hrvatskom borcu Anti Deliji, koji je već ranije potvrdio kako će ponovno ući u turnir američke promocije.

Još prošle godine 32-godišnji Willis glasio je za jednog od najvećih potencijala UFC-ove teške kategorije. "Big Pretty" slavio je u prve četiri borbe unutar Octagona, između ostalog savladavši Marka Hunta. Postao je rangiran borac, a tek ga je Curtis Blaydes uspio savladati. Bilo je to ožujku prošle godine, da bi samo par mjeseci kasnije Willis dobio otkaz. Medijima je otkrio kako je to bilo jer nije prihvatio boriti se protiv Walta Harrisa na UFC on ESPN 4 priredbi u srpnju.

Do sada je ovaj član American Kickboxing Academyja bio bez borbe, ali i bez poslodavca. Čekao je pravu ponudu, a ona je došla od PFL-a te će on pojačati njihov roster teške kategorije. Dio istog je Ante Delija, dok još uvijek nije poznato hoće li PFL za treću sezonu ponovno angažirati Satoshija Ishiija. Pobjednik druge sezone bio je ruski hrvač Ali Isaev koji je tim putem osvojio milijun dolara, svotu koja će biti glavna nagrada i za pobjednika ovogodišnje sezone. Ona bi trebala krenuti u svibnju ili lipnju, a očekuje se kako bi promocija uskoro trebala dovesti još velikih imena.

Vrlo vješti Willis, koji je jedan od glavnih sparing partnera Daniela Cormiera, automatski će postati jedan od favorita za novog prvaka. Radi se o borcu koji je vrlo brz i eksplozivan za svoju konstituciju i ne baš teškašku visinu.

"U UFC-u postoji jako puno favoriziranja i odabira. Nema toga da se najbolji trebaju boriti protiv najboljih. PFL takve stvari ima na pravom mjestu. Ako Bog da, ja ću osvojiti taj turnir i time samog sebe postaviti na jedan više nivo", prokomentirao je Willis potpis za svog novog poslodavca.

PFL konstantno raste te su izjavili kako će u svoje redove pokušati dovesti sve najbolje slobodne borce na svijetu. Angažiranje boraca poput Willisa to potvrđuje.

Linker
24. travanj 2024 15:43