Ostalo

Antonio 'Bigfoot' Silva vraća se u borilište

Antonio Bigfoot Silva
 Instagram
Tri godine nakon napuštanja sporta, novi pokušaj u MMA borilištu odradit će Antonio 'Bigfoot' Silva

Antonio 'Bigfoot' Silva postao je novi član Taura MMA promocije te će 30. listopada u Kissimmeeju na Floridi ući u njihovo borilište, gdje će se okušati protiv Bretta Martina. Bit će to prva Silvina MMA borba nakon 2017. godine, kad je napustio sport sa samo jednom pobjedom u posljednjih deset borbi. U međuvremenu je, također bezuspješno, odradio po jedan nastup u kickboxingu (poraz od Rica Verhoevena) te bare knuckle boksu (poraz od Gabriela Gonzage), da bi sad prihvatio ponudu za povratak.

I to neće biti povratak u borbi gdje bi Silva mogao tražiti laku pobjedu nakon dugo vremena, nego će protiv sebe imati posebno teškog protivnika. 26-godišnji Brett Martin jedan je od većih američkih teškaških talenata te je do sada upisao devet pobjeda i samo jedan poraz. Martin inače ima ugovor i s LFA promocijom, gdje je također u posljednje vrijeme uspješan. Čak se spominjalo da bi uskoro trebao uslijediti poziv UFC-a. Kako se to još nije dogodilo, odlučio je prihvatiti ovu borbu.

40-godišnji Antonio Silva (19-12, 1NC) svojevremeno je bio jedan od najopasnijih teškaša svijeta. Držao je naslov prvaka Elite XC promocije, nakon čega je otišao u Strikeforce gdje je upisao najveću pobjedu karijere, protiv Fedora Emelianenka, a onda je daleko dogurao i u UFC-u, odnosno do pozicije izazivača za titulu teške kategorije. No, nakon što ju nije uspio osvojiti, odnosno nakon što ga je u svibnju 2013. godine savladao Cain Velasquez, krenuo je njegov pad.

Tek jedna pobjeda u idućih devet borbi, a čak šest puta završio je nokautiran. Mnogi su vjerovali kako je donio dobru odluku kad je napustio sport, no čini se da se kroz trening uvjerio da je i dalje sposoban nastupati te je pronašao promociju koja će mu to omogućiti. Je li povukao dobru odluku ili su svi oni koji su ga slali u mirovinu bili u pravu, trebali bismo saznati krajem listopada.

Linker
24. travanj 2024 08:31