Ostalo

Jednostavno ne zna reći ‘zbogom‘: Antonio ‘Bigfoot‘ Silva ugovorio je novi meč nakon 12 uzastopnih poraza

Antonio ‘‘Bigfoot‘‘ Silva

 Donat Sorokin/TASS/Profimedia
Veteran slobodne borbe nastupit će na priredbi u Španjolskoj

Ako netko ne zna reći ‘‘zbogom‘‘ profesionalnom sportu, onda je Antonio ‘‘Bigfoot‘‘ Silva definitivno taj. 44-godišnji Brazilac posljednjih nekoliko godina prosipa svoj ugled po svijetu i uvelike je narušio svoju ostavštinu.

Naime, ‘‘Bigfoot‘‘ je izgubio posljednjih osam MMA nastupa, upisao je dva poraza u kickboksu, jedan u boksačkom meču, a uspio je izgubiti i u boksu bez rukavica. Dobar dio tih poraza upisao je nokautom, a zbrojimo li sve te poraze, dolazimo do 12 uzastopnih poraza u posljednjih osam godina.

U par navrata ‘‘Bigfoot‘‘ je najavio povlačenje iz sporta, odlazio je u mirovinu, ali nedugo poslije vratio bi se u kavez ili ring. Posljednji nastup odradio je u šestom mjesecu prošle godine, pod okriljem Kingdom Fighting organizacije. Bio je to prvi event spomenute organizacije, a ‘‘Bigfoot‘‘ je u Francuskoj poražen od strane Salima El Ouassaidija (5-1-0 uoči meča).

Podosta nepoznati francuski borac slavio je jednoglasnom odlukom sudaca i nije ušao u brojnu skupinu boraca koji su nokautirali Silvu. ‘‘Bigfoot‘‘ ipak nije nastupao nakon tog meča, ali 23. ožujka (treći mjesec) čeka ga nova borba.

Radi se o eventu naziva ‘‘The Farewell‘‘, što u prijevodu znači ‘‘Oproštaj‘‘ ili ‘‘Posljednji pozdrav‘‘. Priredba će se održati u Las Palmas na Kanarskim otocima (Španjolska). Juan Espino bit će Silvin protivnik, a pravila i detalji samog meča zasad nisu poznati. Gotovo sigurno radi se o MMA borbi.

‘‘Jako sam sretan jer ću se boriti protiv nekoga na koga sam se ugledao tijekom svoje karijere, protiv nekoga kome se divim i tko me motivira da budem bolji borac. Ovo je borba prepuna poštovanja u kojoj se ne traži pobjeda ili poraz, nego jednostavno želimo zahvaliti fanovima koji su nas podržavali tako što ćemo im priuštiti sjajan show.‘‘, napisao je Silva putem Instagrama.

Španjolac Juan Espino također je veteran slobodne borbe. 43-godišnji Espino bivši je UFC-ov borac i osvajač 28. izdanja ‘‘The Ultimate Fightera‘‘. Unutar UFC-ovog kaveza upisao je dvije pobjede i jedan poraz. Alexander Romanov porazio ga je u posljednjem nastupu koji je odradio u travnju (4. mjesec) 2021. godine, a Espino se nakon tog poraza povukao zbog brojnih problema s ozljedama. Karijeru je okončao upisavši 10 pobjeda i dva poraza u 12 profesionalnih MMA nastupa. Osim Romanova, porazio ga je i Vitaly Minakov, nekoć ponajbolji teškaš izvan UFC-a.

Borba između Espina i Silve bit će Espinova oproštajna borba, a mnogi se vjerojatno nadaju kako će i ‘‘Bigfoot‘‘ Silva konačno napustiti profesionalni sport nakon tog meča.

Inače, jedan od Sherdogovih urednika tvrdi da će na istom eventu nastupiti i Hector Lombard, ali ništa još nije službeno potvrđeno.

Linker
13. travanj 2024 18:36