Ostalo

Arian Sadiković porazio legendarnog nizozemskog kickboksača u jako uzbudljivom meču

Arian Sadiković (skroz desno)

 Screenshot (youtube, One Championship)
28-godišnji kickboksač upisao je 23. pobjedu u svom 27. profesionalnom nastupu

Veliku čast dobio je Arian Sadiković (23-4-0) na ONE Fight Night 11 eventu, jer ring je dijelio s Niekyjem Holzkenom (94-17, 1 NC), sjajnim Nizozemcem koji je nekoć bio najbolji Gloryjev velteraš, a u svom rezimeu ima pregršt odličnih pobjeda.

Sadiković ipak nije pretjerano mario za Holzkenov status i reputaciju te je jako dobrom izvedbom porazio ovog iskusnog kickboksača. 28-godišnji Sadiković od samog početka se nametnuo kao dominantnija figura unutar ringa i djelovao je kao borac s jasnom misijom, a to je bilo uništenje Holzkena.

Strašan pritisak vršio je Sadiković, a boksačkim kombinacijama radio je pregršt problema Holzkenu. 39-godišnji Nizozemac najviše uspjeha imao je s ‘‘low kickovima‘‘, a Sadiković je odlično miksao ručne i nožne tehnike.

Lijevi kroše bio je jedno od najubojitijih oružja Ariana Sadikovića u ovom meču, ali jako lijepo radio je prednjim direktom i koljenima također. Holzken se kroz prve dvije runde nije uspijevao nositi s pritiskom Sadikovića, ali mora se priznati da se Nizozemac probudio u trećoj rundi i ta runda mogla je otići i na njegovu stranu.

Meč je otišao na sudačku odluku nakon tri vrlo uzbudljive i akcijom prepune runde, a jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Sadiković. 28-godišnjem kickboksaču koji nastupa pod zastavama Njemačke, te Bosne i Hercegovine, ovo je druga pobjeda u trećem nastupu za ONE. Jedini poraz pretrpio je prošle godine u meču za titulu prvaka u ONE-ovoj lakoj kategoriji. Regian Eersel tada je porazio Sadikovića nakon pet odličnih rundi, a Sadiković mu je napravio pregršt problema u tom meču.

Bit će zanimljivo vidjeti što je sljedeće za ovog vrlo atraktivnog i kvalitetnog kickboksača, a snimku njegovog meča protiv Holzkena možete pogledati klikom na LINK (peti meč po redu).

Linker
15. travanj 2024 02:55