Ostalo

Chatri otkrio koliko će Rodtang zarađivati po nastupu: ‘Ovo je daleko najveći honorar u Muay Thaiju‘

Rodtang Jitmuangnon

 Christopher Colon/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Predsjednik ONE Championshipa podebljao je ugovor svojoj ponajvećoj zvijezdi u organizaciji

Rodtang Jitmuangnon jedan je od najboljih, ali i najpopularnijih Muay Thai boraca na svijetu. 25-godišnji Tajlanđanin prema javno dostupnoj statistici iza sebe ima 323 profesionalna nastupa, a slavio je 271 puta (271-42-10).

Trenutno je Rodtang prvak muha kategorije u ONE Championshipu, a fanovima ONE-a jedan je od najomiljenijih boraca. Osim vrhunskih vještina, Rodtang posjeduje i jako atraktivan stil koji prezentira u svakom meču. ONE-ovi ‘‘highlightsi‘‘ u kojima Rodtang otvoreno prima udarce protivnika, blago se nasmije, a potom ‘‘vrati s kamatama‘‘, nešto su na što se fanovi Rodtanga konstantno vraćaju i uživaju u tome.

No, koliko ONE-ova ponajveća zvijezda zarađuje u toj organizaciji? ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong otkrio je cifru za portal South China Morning Post, a radi se o pozamašnoj cifri za Muay Thai borce.

‘‘Rodtang će zarađivati 300 tisuća dolara po borbi. To je najveći honorar u svijetu Muay Thaija i razlika je velika naspram ostalih boraca.‘‘, rekao je Chatri.

Radi se o jednoj uistinu lijepoj cifri i očito ONE Championship silno cijeni borca u kojeg puno ulažu i nerijetko ga guraju u prvi plan. Rodtang se promiče u jedno od zaštitnih lica organizacije, a logičan slijed je da bude i plaćen sukladno svojoj reputaciji.

ONE-ova zvijezda nedavno se pohvalila i novim automobilom, a Tajlanđanin se ponovio novim modelom Forda Mustanga. Nekoć siromašni Tajlanđanin sanjao je da će izvući svoju obitelj iz siromaštva, a to mu očito polazi za rukom.

Linker
15. travanj 2024 02:55