Ostalo

Ariel Helwani otkriva gdje će Kayla Harrison nastaviti karijeru: ‘Glavni su favorit za njen potpis‘

Kayla Harrison

 Screenshot (youtube, Pfl)
Velik interes najjačih svjetskih MMA promocija usmjeren je ka potpisivanju Kayle Harrison

Jedno od najuzbudljivijih imena na slobodnom tržištu MMA boraca, svakako je ono Kayle Harrison. 31-godišnja američka borkinja i dvostruka olimpijska prvakinja u judu, još uvijek je u potrazi za novim poslodavcem. 12 profesionalnih MMA mečeva odradila je Kayla u razmaku od tri godine, a slavila je u svakom od njih.

PFL je bio njen glavni poslodavac i 11 svojih mečeva odradila je pod njihovim okriljem (jedan u Invicti). Dvostruka je osvajačica PFL-ova turnira u lakoj kategoriji i mnogi ju vide kao potencijal za najbolju borkinju na svijetu. Ipak, zamjera joj se manjak kvalitetne konkurencije. Kayla nije pobjeđivala zvučna imena unutar PFL-a, no bila je izuzetno uvjerljiva.

Dolaskom u UFC ili Bellator, otvorila bi se mogućnost da ju gledamo protiv puno boljih borkinja. Bellator pruža mogućnost sjajnog uparivanja s Cris Cyborg, dok UFC ima Amandu Nunes. Iako su šuškanja o dolasku Kayle u UFC postajala sve glasnija, čini se kako od toga zasad neće biti ništa. Naime, Harrison se dalo viđati u prvim redovima na UFC-ovim priredbama, a osobno je svjedočila porazu Amande Nunes u meču protiv Julianne Pene.

‘‘Dionice‘‘ Amande Nunes naglo su opale tim porazom i nju prije svega čeka revanš protiv Pene. Upitno je hoće li Nunes pobijediti u tom revanšu, a samim time, meč protiv Kayle Harrison pod znakom je upitnika. Dodatan uteg jeste činjenica kako UFC nema laku kategoriju za žene, a perolaka kategorija kojom Nunes i dalje vlada, izuzetno je nezanimljiva i mnogi smatraju kako bi promocija trebala odustati od te kategorije. Što se događa u pregovorima Kayle s Bellatorom te jesu li uopće stupili u konkretnije pregovore, nije niti poznato.Sve to, dovodi do toga da bi Kayla Harrison mogla ostati tamo gdje je i bila. Naime, prema navodima Ariela Helwanija, PFL prednjači i veliki je favorit za ponovni potpis ugovor s dvostrukom olimpijskom prvakinjom.

Gledajući iz Kayline perspektive, radi se o dobrom potezu. Ponovno će imati priliku osvojiti turnir kojim postaje bogatija i za milijun američkih dolara. Protivnice u toj promociji nisu joj dorasle i lakoćom osvaja spomenuti turnir. Ipak, razočarat će to njene fanove koji ju silno žele vidjeti protiv najboljih borkinja na svijetu.

Linker
08. svibanj 2024 17:05