Ostalo

Artem Lobov pobijedio Malignaggija jednoglasnom sudačkom odlukom

Lobov vs. Malignaggi
Dugo očekivani bare knuckle okršaj na BKFC 6 eventu završio je pobjedom Artema Lobova nad Pauliejem Malignaggijem. Nakon pet rundi akcije, "Russian Hammer" je slavio rezultatom 48-47 na sve tri sudačke kartice.

Bio je to vrlo neizvjestan meč koji je mogao otići na obje strane, ali ipak nije ponudio uzbuđenja koliko bi neki očekivali. Malignaggi se ovim putem ponio kao profesionalni boksač te se odlučio na taktički pristup. Nije htio srljati nego je većinu meča bio koncentiran na svoj direkt, koji bi radio u trenucima kad Lobov odluči napasti. S druge strane, Artem je konstantno tražio priliku za otvoreno se potući, no nije ju dobio. Ipak, i bez toga je iz ringa izašao kao pobjednik.

Već po kretanju vidjelo se tko je iskusniji boksač u ovom duelu, no također se vidjelo i to da Malignaggi dugo nije odradio profesionalan meč. Izgledao je dobro sve do trenutaka kad bi Lobov uspio prići bliže i vidjelo se kako mu to ne odgovara. No, kontre su jako dobro radile u početku meča i marljivo je skupljao bodove. U drugoj rundi situacija se mijenja i oba borca traže udarce u tijelo. Nakon što je nekoliko prošlo sa svake strane, Malignaggi se povlači iz otvorenog okršaja. Kretao se bivši svjetski prvak jako dobro, no nije pronalazio distancu s koje će pogađati udarce. Ipak, Lobov je bio sve više frustriran time što ne može niti on uhvatiti njega. Slično se nastavilo i u trećoj rundi, dok u četvrtoj napokon Lobov dolazi do izražaja. Pogodio je jedan udarac kojim je Paulieja izbacio iz balansa te je nastavio s još nekoliko. Lobov je u toj rundi zapravo po prvi put u meču prezentirao izrazitu prednost za jednog borca. U posljednjoj rundi Paulie i dalje većinu vremena bježi od otvorenog okršaja i traži direkt. Lobov ulazi u kombinaciju, no niti on ne pogađa, ali svakako mu je išlo u prilog to što je bio agresivniji. Bez previše akcije završena je i posljednja runda.

Vjerovalo se kako je Malignaggi napravio dovoljno za pobjedu u ovom meču, budući da je svakako bio onaj koji je primio manje štete, no čini se kako su sudi odlučili nagraditi agresivnost Artema Lobova i konstantno traženje akcije, što Malignaggiju baš i nije bila namjera. Sva tri suca presudila su 48-47 u korist bivšeg MMA borca. Nakon svih vrijeđanja kroz protekle mjesece, Malignaggi i Lobo su se na kraju srdačno pozdravili, zagrlili i popričali. Izgleda kako uistinu vrijedi ona izreka da se svaka nesuglasica može riješiti otvorenim okršajem šakama. Šteta samo da ovaj nije i publici ponudio ono po što je došla.

Linker
19. travanj 2024 03:16