Ostalo

Artem Lobov želi borbu protiv Amira Khana! Predsjednik BRAVE-a potvrdio da će pokušati organizirati meč

Artem Lobov i Amir Khan
Nakon što je u "bare knuckle" boksu porazio bivšeg boksačkog prvaka Paulieja Malignaggija, nekadašnji UFC borac Artem Lobov spreman je ukrstiti rukavice s još jednim poznatim boksačem, Amirom "King" Khanom.

Meč je prvi predložio John Kavanagh, trener i vlasnik SBG Ireland dvorane iz koje se uz Lobova bori i popularni Conor McGregor. Kavanaghova ideja je da se Lobov i Khan obračunaju u studenom na priredbi BRAVE Combat Federation promocije u Kraljevini Bahrein.

"Russian Hammer" je putem Twittera poručio da je spreman, a osim Khana je kao potencijalne protivnike spomenuo Adriana Bronera i Mannyja Pacquiaa.

"Moju posljednju borbu Forbes je proglasio događajem ljeta. Ako želite da BRAVE radi velike stvari u borilačkom svijetu, ja sam vaš čovjek! Khan, Broner, Manny, tko god... kad se ja borim cijeli svijet gleda", poručio je Lobov.

Khan još uvijek nije reagirao na prozviku, ali da će meč zaista pokušati realizirati potvrdio je predsjednik BRAVE-a, Mohammed Shahid. On je u službenom priopćenju kazao kako je zainteresiran organizirati borbu te da 25. srpnja dolazi u London na BRAVE 24 priredbu gdje će osobno razgovarati s Lobovom.

"Sviđa mi se što imate dva borca, još uvijek u vrhunskoj formi, koji traže izazov. Definitivno ću se time pozabaviti i želim dogovoriti tu borbu za naše obožavatelje. Veselim se sjajnoj MMA večeri 25. srpnja i sjest ću s Artemom kako bi smo razgovarali o tome. Nažalost, Amir Khan neće moći prisustvovati eventu. Upravo smo razgovarali i on na taj datum ima nekog važnog posla, ali vratit ćemo se na to kasnije", poručio je Shahid.

32-godišnji Khan osvajač je srebne medalje na Olimpijskim igrama i bivši WBA i IBF prvak svijeta. Posljednji meč odradio je prošlog petka u Saudijskoj Arabiji gdje je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Biliyja Diba i osvojio upražnjenu WBC internacionalnu titulu u velter kategoriji.

Linker
25. travanj 2024 14:33