Ostalo

Bader si sam pronašao izazivača, želi meč s jednim od najbrutalnijih nokautera izvan UFC-a!

 Screenshot
Kao što je predsjednik Bellatora Scott Coker najavio, sljedeća borba za dvostrukog prvaka Ryana Badera trebala bi se održati u poluteškoj kategoriji. Potvrdio je to sada i sam Bader, ali uz poruku koja nam je možda otkrila i njegovog sljedećeg suparnika.

Bader je pojas u poluteškoj osvojio 2017. godine kada je u New Yorku podijeljenom odlukom sudaca svladao Phila Davisa. 36-godišnji Amerikanac od tada je samo jednom branio pojas i to u meču u kojem je nokautirao Lintona Vassella.

Uslijedila je potom selidba u tešku i niz pobjeda na Bellatorovom Grand Prixu na kojem je Bader otišao do samog kraja i u finalu za svega 35 sekundi svladao Fedora Emelianenka. Bila je to pobjeda vrijedna osvajanja turnira.

Pojas 'kraljevske kategorije' Bader je također obranio samo jednom i to tako da je njegov meč s Cheickom Kongom prekinut i proglašen 'no contestom' nakon slučajnog uboda u oko.

Sad je pred Ryanom povratak u polutešku, a njegova želja je da mu tamo izazivač bude Jiri Prochazka, češki nokauter i Rizinov prvak u poluteškoj koji je na zadnji dan 2019. godine na Rizin 20 priredbi brutalno nokautirao bivšeg UFC-ovca C.B. Dollawaya.

"Čestitke Jiri, nismo se uspjeli boriti u Rizinu pa hajdemo to učiniti u Bellatorovom kavezu. Ulog je titula u poluteškoj", prozvao je Bader češkog nokautera i usput podsjetio kako se nije ispunila njegova želja da se s Prochazkom obračuna na eventu kojeg su Bellator i Rizin zajednički organizirali 29. prosinca.

Prochazka je inače brutalni nokauter iza kojeg je 26 pobjeda (23 KO/TKO), tri poraza i jedan neodlučeni ishod. Iza njega je i trenutno impresivni niz od 10 pobjeda, a posljednji poraz doživio je krajem 2015. kad ga je nokautirao Muhammed Lawal. Zanimljiv je podatak i taj da mu je jedan poraz, preciznije prvi u karijeri, nanio Bojan Veličković. Dogodilo se to u prosincu 2012., a srpski je borac slavio tehničkim nokautom.

Linker
03. svibanj 2024 19:33