Ostalo

Bellator 222: MacDonald savladao Graciea i ušao u finale, besmrtni Machida nokautirao Sonnena

U legendarnom Madison Square Gardenu održan je Bellator 222 event koji je donio pregršt uzbuđenja. Rory MacDonald uspio je odgovoriti na još jedan ispit i savladati Neimana Graciea, čime je ušao u finalu turnira velter kategorije. Lyoto Machida brutalno je koljenom nokautirao Chaela Sonnena, dok je Kyoji Horiguchi preoteo Darionu Caldwellu titulu bantam kategorije.

Rory MacDonald i Neiman Gracie odradili su pet rundi, gdje je MacDonald bio kvalitetniji borac, no Neiman Gracie je pokazao koliko može biti opasan. Zanimljivo se zapravo borba odvijala. Prvu rundu kao da smo gledali onog starog Rorya, koji je brzo preuzeo kontrolu i uzeo rundu. Onda je uslijedila najizjednačenija runda borbe, koja je mogla na obje strane, da bi ponovno treću i četvrtu gledali sjajnog Rorya. Napokon je izgledao kao prvak, no onda se u petoj rundi dogodio totalni pad kanadskog borca. Gracie je to pokušao iskoristiti, napao je, čak je nekoliko puta bio blizu preokreta, no na kraju mu je pripala tek runda. MacDonald je obranio naslov i ušao u finale turnira. Tamo ga čeka Douglas Lima, borac protiv kojeg je prije godinu i pol dana odradio jednu od najboljih borbi 2018. godine.

Lyoto Machida savladao je Chaela Sonnena u jednosmjernoj borbi, gdje je Brazilac od samog početka dominirao. Nekoliko puta tijekom prve runde bacao je Sonnena u probleme, ovaj je ipak izdržao do kraja, da bi na samom ulazu u drugu rundu Machida pogodio koljeno u glavu i završio borbu. Dillon Danis savladao je Maxa Humphreya polugom na ruci krajem prve runde, a pridošlica iz King of The Cagea, Patrick Mix, također je prekidom u prvoj savladao Rickya Bandejasa.

Juan Archuleta nokautirao je Eduarda Dantaas krajem prve runde, čime je potvrdio kako je vrijeme bivšeg prvaka prošlo, dok je Kyoji Horiguchi uspio doći do titule bantam kategorije. Nakon dvije runde sve je izgledalo kao da će ona ostati kod Dariona Caldwella, no isti je onda usporio, dok je Japanac izgledao sve bolje. Kako se borba bližila kraju Horiguchi je bio dominantniji i na kraju je uzeo titulu jednoglasnom sudačkom odlukom. Borba je tako zapravo bila slična njihovom prvom susretu u Japanu. I tamo je Caldwell uzeo prve dvije runde, da bi onda pao i bio završen u trećoj.

Jednako uzbudljiv bio je i uvodni program, na kojem je Adam Borics nokautirao Aarona Pica. Time se bivši FFC borac potvrdio kao trenutno najbolji borac iz Mađarske, ali i ozbiljan kandidat za Bellatorovu titulu. No, nju će vjerojatno trebati osvojiti preko turnira perolake kategorije. Valerie Loureda trebala je tri runde i sudačku odluku za savladati Hooters konobaricu Larkyn Dasch, dok je Lindsey VanZandt u prvoj rundi savladala veliku Rizinovu zvijezdu, Renu Kubotu. Novu pobjedu upisao je i sin Renza Gracie, Robson Jr, a do sada anonimna Taylor Turner je nokautirao Heather Hardy, koja se nakon ovog vjerojatno više neće vraćati MMA-u.

Bellator 222 - Rezultati

Rory MacDonald (c) def. Neiman Gracie - jednoglasna sudačka odluka
Lyoto Machida def. Chael Sonnen - TKO (R2 0:22)
Dillon Danis def. Max Humphrey - SUB (R1 4:28)
Patrick Mix def. Ricky Bandejas - SUB (R1 1:06)
Juan Archuleta def. Eduardo Dantas - KO (R2 4:59)
Kyoji Horiguchi def. Darrion Caldwell - jednoglasna sudačka odluka

Brandon Polcare def. Brandon Medina - SUB (R1 4:33)
Kastriot Xhema def. Whitney Francois - TKO (R2 3:17)
John Beneduce def. Kenny Rivera - jednoglasna sudačka odluka
Taylor Turner def. Heather Hardy - TKO (R1 3:53)
Ádám Borics def. Aaron Pico - KO (R2 3:55)
Valerie Loureda def. Larkyn Dasch - jednoglasna sudačka odluka
Lindsey VanZandt def. Rena Kubota - SUB (R1 4:04)
Haim Gozali def. Gustavo Wurlitzer - SUB (R1 4:02)
Mike Kimbel def. Sebastian Ruiz - podijeljena sudačka odluka
Robson Gracie, Jr. def. Oscar Vera - SUB (R1 3:15)
Marcus Surin def. Nekruz Mirkhojaev - jednoglasna sudačka odluka
Phil Hawes def. Michael Wilcox - TKO (R1 5:00)

Linker
15. travanj 2024 10:11