Ostalo

Bellator 283 rezultati: Jackson pobijedio Limu, Nurmagomedov završio protivnika u prvoj rundi!

Jason Jackson

 Screenshot(Youtube, Bellatormma)
Jackson je još jednom potvrdio svoju poziciju u diviziji

Iako nismo gledali previše atraktivnu i zanimljivu borbu, Jason Jackson je svejedno došao do jedne vrlo vrijedne pobjede u svojoj karijeri. Na sinoćnjem Bellator 283 eventu u glavnoj borbi večeri, Jackson (16-4 MMA, 7-1 BMMA) pobijedio je bivšeg prvaka velter kategorije Douglas Limu (32-11 MMA, 14-7 UFC) jednoglasnom sudačkom odlukom (50-45, 50-45, 50-45) nakon pet rundi i tako učvrstio svoju poziciju top izazivača divizije.

Prve dvije runde protekle su u sličnom tonu; nakon što bi Lima uputio nekoliko kickova nogom završio bi srušen od strane Jasona. Na podu Jason nije radio veliku štetu Limi, niti bio previše aktivan, no radio je dovoljno kako bi zadržao Limu na podu i odnio bodove na sudačkim karticama. Sličnu akciju mogli smo vidjeti i u idućoj rundi, no ovaj put Lima je bio nešto opasniji nego ranije te preciznim "upkick" udarcem uzdrmao Jacksona koji je ipak uspio preživjeti te kontrolirati borbu do kraja runde.

U trećoj rundi mogli smo vidjeti nešto izmjene u gornjoj poziciji, gdje se u jednom trenutku Lima othrvao i preuzeo gornju poziciju, ali samo na kratko. Većinu treće runde i gotovo cijelu četvrtu rundu gledali smo borbu bez previše akcije u kojoj je Jackson zadržao dominantnu poziciju i radio dovoljno da borba ostane u parteru. Peta runda nije donijela veće iznenađenje, naprotiv. Identično smo gledali i u posljednjoj dionici borbe kada je Jackson vrlo rano Limu srušio na pod gdje su proveli vrijeme do isteka runde.

Ovom vrijednom pobjedom Jackson si je osigurao napad na titulu koju drži Ukrajinac Yaroslav Amosov koji je trenutno na bojišnici i brani svoju zemlju protiv ruske invazije. Jackson je od svog neuspješnog debija u Bellatoru 2019. godine nanizao šest uzastopnih pobjeda, redom protiv Kiichija Kunimota, Jordana Meina, Bensona Hendersona, Neimana Gracije, Paula Daleya, i sada, Lime.

Douglas Lima već četvrti put za redom neuspješno pokušava prekinuti gubitnički niz još od 2019. godine kada je u revanšu pobijedio Roryja MacDonalda. Nakon toga radi izlet u srednju kategoriju gdje gubi od Gegarda Mousasija, te se vraća u velter gdje ga je pobijedio Yaroslav Amosov. Svoj poraz protiv Lime osvetio je i Michael Page krajem prošle godine, a sada je preko njega svoju priliku za napad na titulu dobio i Jason Jackson.

Rezultate čitave priredbe pogledajte u nastavku članka.

Bellator 283 rezultati:

Jason Jackson def. Douglas Lima via jednoglasna sudačka odluka (50-45, 50-45, 50-45)

Tofiq Musayev def. Sidney Outlaw via KO (udarci) – R1, 0:27

Usman Nurmagomedov def. Chris Gonzalez via submission (giljotina) – R1, 2:54

Mukhamed Berkhamov vs. Lorenz Larkin - bez pobjednika (slučajni ilegalni lakat) – R1, 2:52

Marcelo Golm def. Davion Franklin via submission (gušenje) – R3, 4:36

Dalton Rosta def. Romero Cotton via TKO (udarci) – R3, 0:38

Veta Arteaga def. Vanessa Porto via submission (giljotina) – R2, 3:47

Gadzhi Rabadanov def. Bobby King via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Akhmed Magomedov def. Kevin Boehm via submission (gušenje) – R1, 1:16

Roman Faraldo def. Luis Iniguez via KO (udarac) – R1, 3:42

Jaylon Bates def. Mark Coates via podijeljena sudačka odluka (30-27, 28-29, 29-28)

Archie Colgan def. Bryan Nuro via TKO (udarci) – R3, 1:15

Linker
26. travanj 2024 12:52