Ostalo

Bellator i Rizin u istom danu ostali bez prvaka i velike zvijezde

 Screenshot (YouTube)
Kyoji Horiguchi odlučio napustiti svoje titule u Bellatoru i Rizinu.

Iza ovog poteza japanske borilačke zvijezde krije se ozljeda koljena zbog koje će Horiguchi očito morati pauzirati duže od očekivanog. Kyoji je sam odlučio napustiti pojaseve kako bi bantam kategorija u ove dvije organizacije mogla nastaviti normalno funkcionirati.

"Osjećam se jako loše zbog Kyojija i njegove ozljede koljena. On je u pravom duhu borilačkih vještina i poput pravog prvaka odlučio napustiti svoju titulu i dopustiti kategoriji nastavi funkcionirati bez njega. Čim se vrati, Kyoji će odmah dobiti priliku u borbi za naslov", u priopćenju je poručio predsjednik Bellatora Scott Coker.

Slična je bila poruka i Rizinovog čelnika Nobuyukija Sakakibare koji je preko Twittera otkrio da mu je Horiguchi poručio istu stvar te da su on i ljudi iz promocije nakon sastanka odlučili prihvatiti njegovu ponudu.

Horiguchi je jedan od najboljih svjetskih boraca iz nižih kategorija. Riječ je o bivšem UFC-ovom izazivaču koji je svojom voljom napustio Danu Whitea i društvo. U Octagonu vodeće svjetske MMA promocije je zabilježio samo jedan poraz i to u borbi za naslov s Demetriousom Johnsonom.

Nakon odlaska iz UFC-a prešao je iz muha u bantam kategoriju u kojoj je krajem 2018. osvojio Rizinov pojas svladavši Darriona Caldwella. Istog je borca pobijedio u lipnju ove godine kada je na Bellatoru 222 osvojio i titulu te promocije.

Linker
24. travanj 2024 11:24