Ostalo

Bellator najavio novu borbu za Cris Cyborg, čeka ju revanš borbe iz UFC-a

Cris Cyborg
 Thiago Ribeiro/AGIF/AGIF via AFP
Velika ženska MMA zvijezda u svibnju će ponovno u borilište

Cris Cyborg nastavlja biti vrlo aktivna, iako možda ne toliko koliko se nadala kad je potpisala ugovor s Bellatorom. Ipak, nakon što je u 2020. godini uspjela nastupiti dva puta, vjerojatno će biti zadovoljna što se u borilište vraća nedugo nakon što je njena promocija prekinula pauzu u trajanju od čak četiri mjeseca.

Brazilka će nastupiti u glavnoj borbi Bellator 259 priredbe, koja će se održati 21. svibnja. Titulu prvakinje perolake kategorije branit će protiv Leslie Smith, borkinje s kojom već ima povijest.

Smith je 2016. godine bila prva protivnica Cyborg nakon što je ova pristupila UFC-a, a borba je tim putem trajala točno 81 sekundu. Upisala je Smith nakon toga dvije pobjede u Octagonu, nakon čega je dočekala otkaz iz UFC-a. To je mnoge začudilo, budući da se radi o borkinji koja uvijek napada i svaka njena borba izuzetno je uzbudljiva. No, kad se pogleda pozadina svega su neke stvari bile malo jasnije. Smith je naime jedna od najglasnijih članica Unije boraca, udruge koja pokušava izboriti bolja prave za sve borce, ponajviše u UFC-u.

Nakon toga je Smith prešla u Bellator, gdje je do sada upisala dvije pobjede i jedan poraz, ali to je bilo dovoljno da joj promocija udijeli borbu za titulu. U dosadašnjoj karijeri Smith je upisala 12 pobjeda, osam poraza i jednu neodlučenu borbu.

Cyborg je također iz UFC-a ispraćena u ne baš lijepim okolnostima, nakon čega je pri dolasku u Bellator osvojila titulu, a onda je jednom i obranila. Posljednji nastup ubilježila je u listopadu prošle godine, kad je prekidom sredinom druge runde bila bolja od Arlene Blencoewe. Tim putem je Cris po prvi put u karijeri slavila prisiljavanjem na predaju.

Linker
19. travanj 2024 01:38