Ostalo

Bellator potvrdio kako će se otac i sin boriti na istom eventu

Antonio i A.J. McKee
Nakon što je ranije potvrđeno kako će se jedan od najboljih Bellatorovih boraca, A.J. McKee, boriti na Bellator 228 priredbi kao dio turnira perolake kategorije, sad je Bellator uspio ostvariti svoju želju i na isti event kao borca dovesti njegovog oca. 49-godišnji Antonio McKee odradit će svoju prvu borbu nakon pet godina, a protivnik mu je još jedan veteran, 47-godišnji William Sriyapai.

Antonio "Mandingo" McKee prava je američka borilačka ikona. On 1999. do 2014. godine bio je aktivan MMA borac, a tijekom karijere je upisao 29 pobjeda i samo šest poraza. U UFC-u je nastupio samo jednom, no 2011. godine kad je već bio u petom desetljeću života, a nakon poraza podijeljenom odlukom od Jacoba Volkmana mu je odmah uručen otkaz. 2014. godine se umirovio, da bi se posvetio karijeri svog sina A.J.-a.

A.J. je 2015. godine postao dio Bellatora i sve svoje dosadašnje borbe odradio je u toj promociji. Omjer mu je savršenih 14-0, a pobjedom nad Patom Curranom je potvrdio kako je spreman u veliki turnir 16-orice ući kao favorit. U prvom ga kolu čeka borba protiv Georgija Karakhanyana na Bellator 228 eventu koji se održava 28. rujna u Inglewoodu. Nakon što se neko vrijeme špekuliralo o tome kako bi se i njegov otac mogao tamo boriti, sad je to potvrđeno. Antonio McKee uskače na isti event, a protivnik mu je William Sriyapai.

Sriyapai je 47-godišnji borac koji je u karijeri upisao 13 pobjeda i osam poraza, a ove godine se vratio pobjedom i to nakon što je 2013. godine završio karijeru potaknut s četiri poraza u nizu. U svom povratku odradit će tako drugu borbu i to na velikoj sceni, u Bellatorovom kavezu. Radi se o ikoni King of the Cage promocije iz sredine 2000-itih godina. Još se čeka samo službena potvrda ove borbe, iako su neki portali već prenijeli i postavili isti na "fight card".

Puno veći apsurd od oca i sina na istom programu je podatak da će međusobnu borbu odraditi dvojac koji zajedno ima 96 godine. Sve je to jedan normalan slijed događaja kod promocije koja se nečime želi istaknuti. Uspjelo im je! Uostalom, pamtimo kad je WSOF organizirao međusobnu borbu polubraće. Toliko daleko Bellator ipak još uvijek nije otišao.

Linker
24. travanj 2024 15:42