Ostalo

Bellator pronašao 16 boraca i složio fantastičan turnir perolake kategorije

Sve je spremno za Bellatorov turnir perolake kategorije. Odabrano je i upareno 16 sjajnih boraca, a prvo kolo održat će se na dva eventa u rujnu.

Izuzetno kvalitetan roster boraca do 66 kilograma složio je Bellator za svoj najveći turnir do sada. Neki su dovedeni iz drugih promocija, neki su preseljeni iz bantama ili lake kategorije, a neki su već od ranije bili potvrđeni kao sudionici i ovako na papiru popis izgleda impresivno. Na kraju će samo jedan od ovih 16 boraca završiti kao pobjednik Grand Prixa i prvak Bellatorove perolake kategorije. Ovo je svakako jedan od najjačih turnira u povijesti MMA-a i ne sumnjivo najjači turnir unutar ove kategorije ikad.

Sve će se otvoriti 7. rujna na priredbi u San Diegu, gdje će se održati prve četiri borbe. Sam Sicilia borit će se protiv Pedra Carvalha, povratnik Daniel Straus protiv Dereka Camposa, a Emmanuel Sanchez protiv Tywana Claxtona. Svako najzanimljivija borba prve polovice turnira ona je u kojoj će se Bellatorova legenda Pat Curran boriti proti neporaženog mađarskog talenta, Adama Boricsa. Ovu priredbu imena Bellator 226 predvodi borba za titulu prvaka teške kategorije između Ryana Badera i Cheicka Konga.

Drugi turnir održat će se tri tjedna kasnije u Inglewoodu, a tamo će glavna borba biti turnirska. U njoj se sastaju trenutni prvak Patricio Freire i fenomenalni Juan Archuleta. Na programu se još nalazi veliki revanš Gegarda Mousasija i Lyota Machide te još tri turnirske borbe. A.J. McKee borit će se protiv Georgija Karakhanyana, Darion Caldwell uskočio je iz bantam kategorije i borit će se protiv Henryja Corralesa, dok posljednji par čine Daniel Weichel i zvijezda Care Warriorsa, Saul Rogers.

Zanimljivo je kako na ovom turniru nema nekih zanimljivih imena poput Aarona Pica ili Jamesa Gallaghera. Njih će promocija vjerojatno nastaviti graditi uz lakše borbe, a tu posebno mislimo na Pica kojeg je poraz od Boricsa itekako ugrozio. Cijeli popis borbi možete vidjeti na slici.

Linker
26. travanj 2024 15:11