Ostalo

Bellator priprema oproštajnu borbu za Fedora: ‘Neće to biti obična borba‘

Fedor Emelianenko

 Bellator Press Office/TASS/Profimedia
Nakon pobjede u prvoj borbi nakon dvije godine, veliki Fedor odlučio je odraditi još jedan nastup

Iako bi možda sjajno izgledao završetak karijere pobjedom kakvu je u svom posljednjem nastupu ostvario, Fedor Emelianenko nije tog trenutka odlučio ostaviti rukavice na podu Bellatorovog kaveza. 45-godišnji veliki borac oduševio je sve pa tako i svog poslodavca Scotta Cokera, koji je odmah saznao za njegov plan, prema kojem namjerava odraditi svoj ugovor do kraja, a to znači još jedna borba.

"Planiramo nešto uistinu posebno, jednu ogromnu priredbu u Rusiji, gdje će u prvom planu biti njegov oproštaj. Moramo ga poslati u mirovinu što više blizu onome što njegova nevjerojatna karijera najvećeg teškaša u povijesti zaslužuje", prokomentirao je Coker, u razgovoru za MMA Junkie, Fedorov nastup i planove za dalje.

Nakon dvije godine izvan borilišta pokazao je legendarni borac da i dalje može podići publiku na noge, pobjeda nad Timothyjem Johnsonom podsjetila je sve na njegove najbolje dane.

"Bilo je sjajno ponovno ga vidjeti iako mu je 45 godina, gdje je i dalje sposoban pogoditi onakvu kombinaciju tri udarca kao kad je imao 25 godina. Bilo je nevjerojatno, a dvorana je jednostavno eksplodirala. Bilo je kao završetak Rockyja, zar ne? Ali, imat ćemo tako nešto još jednom i bit će to nešto masivno", oduševljen je predsjednik Bellatora, koji je dodao još nešto o tom posljednjem nastupu:

"Vjerojatno ćemo to raditi idućeg ljeta i bit će u Moskvi. On se želi posljednji put boriti u Rusiji pa ćemo to i napraviti. Imamo nekih sjajnih planova. Bit će to jedan masivan oproštaj. Neće to biti jedna normalna borba, za njega ćemo napraviti nešto posebno i to krećemo već sad planirati."

Za jednog 45-godišnjaka toliko dugo pauza nije baš nešto poželjno, no vjerojatno je sve došlo u dogovoru s Bellatorom. Uostalom, teško da će Bellator napraviti borbu u kojoj će Fedorovo protivnik imati neke prevelike šanse. Oni su majstori za matchmaking gdje određeni borac ili borkinja mora pobijediti, iako im se omaklo par puta. No, ne bi trebao niti sam Fedor dozvoliti da mu se to dogodi u posljednjoj borbi. Tko god bio preko puta njega, sigurno smo samo u jedno, bit će to jedan poseban spektakl.

Linker
19. travanj 2024 22:33