Ostalo

Bellator spreman organizirati revanš borbe Werduma i Fedora

Fabricio Werdum i Fedor Emelianenko
 screenshot/YouTube
Fabricio Werdum u potrazi je za novim poslodavcem, a Bellator ima itekako dobru ponudu

Ne tako davno, nedugo prije nego je odradio svoju posljednju borbu u UFC-u, Fabricio Werdum je izjavio kako je za njega Fedor Emelianenko najveći borac svih vremena i da mu je zbog toga spreman dati revanš, ako on to želi. "Vai Cavalo" je velikog ruskog teškaša savladao 2010. godine, time mu prekinuvši deset godina dugi niz neporaženosti tijekom kojeg je upisao 27 pobjeda za redom. Time je zapravo krenuo Fedorov pad te Werdumov uspon, koji je rezultirao titulom UFC prvaka.

Emelianenko je danas član Bellatora, koji mu organizira tzv. oproštajnu turneju te je najavljeno kako će se Fedor boriti jedino protiv legendi sporta ili u borbama koje imaju smisla. A revanš borbe protiv onog tko je dokazao da je i Fedor samo čovjek itekako ima smisla. Zna to i Scott Coker, predsjednik Bellatora, koji je spreman pred Brazilca staviti ponudu. Da tu borbu itekako želi, potvrdio je sam Fedor.

"Trebao bih uskoro imati razgovor sa Scottom Cokerom oko moje budućnosti. Što se mene tiče, volio bih se boriti protiv Werduma. Sada ne mogu biti siguran je li to nešto što zanima fanove, ali i Bellator", rekao je Fedor u razgovoru za MMA Junkie.

Isti portal automatski je kontaktirao i Cokera, koji svakako ima dobre vijesti za svoju veliku zvijezdu.

"Što se tiče borbe između Fedora i Fabricija, situacija je ovakva. Ako bi to bilo nešto njemu važno, neki tip osvete i nešto što ga i danas izjeda svaki dan, to bi svakako bila borba koji bi mi bili zainteresirani organizirati. Što god on poželi, mi ćemo se potruditi to ostvariti. Ako mu je to bitna borba, krenut ćemo raditi na njoj. Čak i da nije tako, to ne znači da mi nismo zainteresirani za angažirati Fabricija", rekao je Coker.

Fedor je svoju posljednju borbu imao krajem prošle godine, kad je u Japanu savladao Quntona "Rampagea" Jacksona. Werdum se posljednji put borio prije otprilike mjesec dana, kad je savladavši Alexandera Gustafssona pobjedom završio svoju UFC avanturu.

Linker
20. travanj 2024 06:59