Ostalo

Bellator u jednom danu UFC-u 'ukrao' dva fenomenalna borca

Jorge Masvidal i Rustam Khabilov
 screenshot
Bellator je u svoje redove doveo dva dojučerašnja UFC borca, Rustama Khabilova i Bretta Johnsa

Ovog puta se bez previše mozganja može utvrditi kako je UFC slabiji za dva borca, budući da su Khabilov i Johns itekako predstavljali kvalitetu. No, Bellator je ovog puta odlučio potruditi se napraviti potez kojim će dokazati da na nekoj razini može konkurirati UFC-u i u tome su uspjeli. Njihova laka i bantam kategorije svakako su osnažene angažmanom dva borca koji odmah postaju ozbiljni kandidati za osvajanje titule druge najveće svjetske MMA promocije.

Rustam Khabilov startao je svoju karijeru u Octagonu otprilike kad i sunarodnjak Khabib Nurmagomedov, a čak se prije njega uspio promovirati široj publici, nakon impresivnog nokauta suplex bacanjem protiv Vinca Pichela. U svom četvrtom nastupu već je dobio glavnu borbu, no tada je doživio poraz od Bensona Hendersona. Najimpresivnije je izgledao između 2015. i 2019. kad je napravio niz od šest nastupa, koji mu je u veljači prošle godine prekinuo Diego Ferreira. Nakon toga je nastupio još jednom i slavio, čime UFC napušta uz omjer 10-3 (u karijeri je na 24-4), a među onima koje je savladao se ističe ime Jorgea Masvidala.

No, isto tako vrijedi navesti kako je puštanja Khabilova zapravo lako objasniti, budući da su njegovi nastupi u posljednje vrijeme bili daleko od atraktivnosti kakvu UFC od svojih boraca traži. Čak niti činjenica da je slavio u sedam od posljednjih osam borbi nije mu ovdje uspjela pomoći.

Ako je puštanje Khabilova lako objasniti, ono Bretta Johnsa nikako nije. 28-godišnji Velšanin je talentiran, uzbudljiv i uspješan. Slavio je u pet od sedam borbi u Octagonu te je trenutno u nizu od dvije pobjede. Zapravo, on je na svom Instagramu objasnio zašto napušta promociju. Dočekao je kraj svog drugog UFC ugovora, a smatrao je kako svojim rezultatima zaslužuje bolje uvjete od onih koje su mu ponudili, zajedno s borbom koju su htjeli organizirati 7. studenog.

Spomenutom objavom na Instagramu, Johns se zahvalio UFC-u na onome što su mu pružili u posljednje četiri godine te je dodao kako im ništa ne zamjera nego da se radi o poslovnoj odluci i prihvaćanju bolje ponude od one koju mu je dao dosadašnji poslodavac.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Right where do I start, firstly I would like to thank the @ufc and all the staff for the last 4 years in the organisation from the @ufcpi team to the fight week staff always taking care of me and my team. Thanks to @danawhite for the opportunity memories that will last a lifetime. I have decided to take a different road in my career, as fighters our health is put on the line every time we sign on the dotted line and I’m okay with that. But I’m here to get paid what I believe Is fair. My last bout was the final on my 2nd contact with the ufc. I accepted a bout for November 7th in Las Vegas against a tough (15-1) opponent, If you’ve followed my career you’ll know I’ll fight any man on the planet. But we couldn’t agree on a figure that was right for both parties on the new contract. 7 fights, 5 wins and 2 losses to the top guys in the division, once ranked 13th, 2nd calf slicer in the ufcs history and currently on a 2 fight win streak to up and coming prospects is valued differently between us. And that’s just business nothing personal it’s never personal in my eyes, I wish the @ufc all the best in the future. A different offer was made an offer that I couldn’t turn down an one I believe I deserve. I’m grateful that it was made and I’m excited to put my skills on show for another worldwide organisation. That’s that for now still training the same way, still aims of adding another world championship to the CV with the welsh flag over my shoulders. I’ll always be in the history books first welsh fighter to fight in the UFC. Over and out The Pikey

Objavu dijeli Brett Johns (@brettjohnsmma)

Linker
24. travanj 2024 06:15