Ostalo

Bellator u problemima? Druga najveća MMA promocija iznenadila datumom iduće priredbe

 screenshot/YouTube
Prva priredba Bellatora u 2021. godini prema najavama bi se trebala održati tek sredinom travnja

Dok čekamo vikend tijekom kojeg će UFC održati svoju četvrtu ovogodišnju priredbu, iz Bellatora nema gotovo nikakvih novosti. Druga najveća svjetska MMA promocija završila je 2020. godinu nizom od nekoliko vrlo zanimljivih programa, no do danas nije bilo nikakvih informacija o tome kad bi trebao uslijediti nastavak.

Iako nije riječ o ničemu službenom, MMA DNA je došao do podatka, za koju su naveli da su dobili iz više izvora, kako će se dvije Bellatorove priredbe održati 9. i 16. travnja. Isti izvori otkrivaju kako bi to trebale biti prve Bellatorove priredbe u 2021. godini, što bi značilo točno četiri mjeseca pauze. Posljednju značajniju pauzu Bellator je imao u prijelazu s 2013. na 2014. godinu, kad je između dvije priredbe prošlo tri mjeseca. No, to je bilo vrijeme krize u promociji, nedugo prije nego je Bjorna Rebneya na mjestu predsjednika promocije zamijenio Scott Coker.

Mnogi se pitaju radi li se ovdje o krizi u promociji, odnosno je li Bellator uspio izbjeći financijski minus u godini gdje su bili prisiljeni organizirati priredbe bez prisustva publika? Ovakva pauza svakako će dovesti do neočekivane pauze i za njihove borce, posebno onaj dio koji nije nastupio od ljeta prošle godine. Većina njihovih boraca mogla bi imati više od pola godine pauze između dva nastupa, a sve bi trebalo izravno utjecati i na trenutno aktualni Grand Prix turnir, onaj perolake kategorije.

Naime, pitanje je na koliku će pauzu biti prisiljen A.J. McKee, koji je u studenom izborio svoje mjesto u finalu. Drugo polufinale Patricio Freire i Emmanuel Sanchez tek trebaju odraditi. Neće biti lako niti prvacima. Ryan Bader i Vadim Nemkov nastupili su posljednji put u kolovozu, Juan Archuleta u rujnu, a Gegard Mousasi, Douglas Lima i Cris Cyborg u listopadu.

Za dobrobit MMA-a, ljubitelji sporta se nadaju kako je Bellator uzeo pauzu da bi presložio neke poslove i vratio se jači. Očekivati bi nas moglo uzbudljivo proljeće, budući da će u travnju krenuti i treća sezona PFL-a. Ipak, za više informacija treba pričekati službenu objavu same Bellator promocije.

Linker
27. travanj 2024 00:45