Ostalo

Uhićen bivši Bellatorov prvak, navodna žrtva u detalje opisala stravičan napad

Daniel Straus
 Screenshot (YouTube, Bellator)
Poznatom borcu ovo nisu prvi problemi sa zakonom, a već je stigao i kratki komentar iz Bellatora

Bivši Bellatorov prvak u perolakoj kategoriji Daniel Straus prošlog je petka uhićen na Floridi zbog optužbi da je počinio teški fizički napad na svoju povremenu partnericu.

Prema izjavi navodne žrtve, još 21. siječnja njih su dvoje ušli u raspravu preko tekstualnih poruka, a potom se Straus nenajavljeno pojavio na njenom radnom mjestu. Rasprava se zatim preselila na parkiralište. Navodna žrtva u jednom je trenutku ušla u vozilo kako bi se odvojila od Strausa no on je ušao za njom, a pratio ju je i kad je odlučila izaći van. Krenulo je zatim i naguravanje, a kada se pokušala vratiti u vozilo, Straus ju je navodno udario nekoliko puta zbog čega je pala na pod.

Straus je tada, prema izjavi napadnute, napustio mjesto incidenta, ali onda ju je nazvao i rekao da se nalazi u njenom stanu. U strahu od uništenja imovine, žrtva se odlučila na sastanak na mjestu njegovog prebivališta kako bi pokušala od Strausa uzeti rezervni ključ, ali tada se navodno dogodio novi napad.

"Ne poznaješ me, ubost ću te", navodno joj je rekao Straus prije nego što ju je izgurao kroz vrata, a nedugo nakon toga i u trbuh zabio oštar predmet. Napadnuta je potom pomoć potražila kod susjeda koji su je doveli u lokalnu bolnicu.

O čitavoj situaciji su se oglasili i iz Bellatora te u kratkom komentaru za MMA Junkie rekli kako su "svjesni situacije te da su u kontaktu sa Strausovim timom".

Straus je, podsjetimo, već imao problema sa zakonom. Prema pisanjima američkih portala, u razdoblju od 2004. do 2007. bio je zatvoren zbog optužbe za pljačku, a 2013. je uhićen i zbog posjedovanja droge.

Bellatorovu titulu osvajao je dva puta. Prvi put 2013. kada je pobijedio Pata Currana, od kojeg potom naslov gubi već u svojoj prvoj obrani pojasa. Na tron se vraća 2015. velikom pobjedom nad Patricijom Freireom, ali još jednom već u idućem nastupu gubi naslov od istog protivnika kojem ga je i oduzeo.

Posljednji meč imao je u rujnu 2019. kada je jednoglasnom odlukom sudaca poražen od Dereka Camposa.

Linker
20. travanj 2024 17:21