Ostalo

Bellator u svoje redove doveo još jednu oku ugodnu boksačku svjetsku prvakinju

Ava Knight
 Instagram
Bellator se odlučio za još jednu akviziciju iz ženskog profesionalnog boksa. Novi ime u promociji je Ava Knight, američko-poljska boksačica i bivša WBC i IBF svjetska prvakinja muha kategorije. Njen MMA debi dogodit će se već idućeg mjeseca.

Nakon što Bellator nije uspio dobiti svoju Holly Holm angažiranjem Heather Hardy i Ane Julaton, treću sreću pokušat će izvući angažiranjem još jedne boksačke svjetske prvakinje. Radi se o Avi Knight, 30-godišnjoj djevojci nadimka "Lady of Boxing", koja je na svom boksačkom vrhuncu bila 2011. i 2012. godine kad je držala dvije svjetske titule. Bez titule je ostala 2013. godine, a od tad je imala dvije duže pauze. Ona najduža trajala je od travnja 2016. godine do srpnja prošle godine, kad se odlučila vratiti boksu. Od tada je upisala četiri pobjede i jedan neodlučeni meč, ali je isto tako izrazila interes za prelazak u MMA. To će idućeg mjeseca i ostvariti, nakon što je kao profesionalna boksačica ostvarila 18 pobjeda, dva poraza i pet neodlučenih mečeva. Zanimljivo, za njenu karijeru brine se Mayweather management.

Poziv je dobila iz druge najveće svjetske promocije, Bellatora, a debitirat će već idućeg mjeseca na Bellatoru 228. Točnije, 28. rujna u Inglewoodu, gdje je čeka borba protiv izvjesne Shannon Goughary. Radi se o borkinji koja je u dosadašnjoj MMA karijeri upisala omjer 3-3 nastupajući u manje poznatim promocijama. Prije nego je otišla u profi vode se dugo borila u amaterskom MMA-u, gdje je upisala šest pobjeda i osam poraza. Ove brojke jasno govore kako Bellator s ovom boksačicom nema namjeru kiksati te joj za početak namjeravaju dodijeliti protivnice "po mjeri".

Što se tiče Ave Knight, ona dolazi iz poljsko-američkog braka, uz svoje prezime službeno nosi i majčino, Salicka, a poljski jezik govori savršeno te uvijek ističe svoje porijeklo. Automatski time ima jako dobru podlogu za nastupe na europskim Bellatorovim eventima, kojih bi uskoro trebalo biti sve više. Osim po svojim boksačkim rezultatima, poznata je i po svom izgledu, što joj je također zajedničko s gore spomenutim Hardy i Julaton. No, većina bi se čak složila kako je ovdje riječ o možda još atraktivnijoj djevojci.

Bellator već neko vrijeme ima plan doći do svoje verzije Holly Holm i čini se kako je to jedan od prioriteta predsjednika promocije, Scotta Cokera. U Heather Hardy je puno uložio, no nije mu se vratilo na pravi način. No, možda je sad pogodio i možda je pronašao djevojku koja će znati odgovoriti na zadaće borbe s malim rukavicama koja uključuje i borbu na podu. Mnogima ta tranzicija baš i nije najbolje legla.

Linker
25. travanj 2024 17:08