Ostalo

Bellatorov borac otpušten s intenzivne njege nakon srčanog zastoja: ‘Nisu sigurni što će se dogoditi‘

Chris Lencioni

 Youtube/screenshot
28-godišnjak se trenutno nalazi u stanju "poremećene svijesti"

Prije nešto više od tjedan dana borac Bellatorove perolake kategorije, Cris Lencioni (11-3), doživio je srčani zastoj tijekom treninga u sklopu pripremnog kampa za meč protiv Jamesa Gallaghera (11-2), a koji se trebao održati 11. kolovoza u Sioux Fallsu (Južna Dakota). Iako je bio u vrhunskoj fizičkoj spremi, 28-godišnjak se iznenada srušio tijekom treninga jiu-jitsua i hitno je prebačen u bolnicu gdje se još uvijek oporavlja.

Njegova supruga Marca otkrila je u utorak kako je 28-godišnjak pretrpio i oštećenje mozga, te se trenutno nalazi u stanju "poremećene svijesti", iako je budan i reagira na podražaje. Video objavljen na društvenim mrežama MMA Fightinga prikazuje liječnike koji rade s Lencionijem dok ga pokušavaju navesti da reagira na stvari koje se događaju oko njega. Može se vidjeti kako se smiješi nakon što je primio poljubac od supruge. Cris je prošlog petka pušten s odjela intenzivne njege, a liječnici se nadaju najboljem mogućem ishodu.

"Neurolozi su uglavnom rekli: ‘Moramo pričekati da vidimo što on može učiniti i što će nam pokazati‘. Nisu sigurni što će se dogoditi. Mozak je složen, a zbog njegovog stanja ne mogu biti sigurni. Neurolog mi je rekao: ‘Ne mogu vam dati definitivan odgovor, sve će ovisiti o njemu‘",, rekla je Marca za MMA Fighting, pa dodala:

"Ako itko može izaći iz nečega ovakvog, onda je to on. On je borac u svakom smislu".

Budući da Lencionija čeka dug put do potpunog oporavka, njegova obitelj otvorila je GoFundMe kampanju za pomoć s medicinskim troškovima. Trenutno su skupili 33.000 dolara od ukupnih 250.000 koliko su postavili kao cilj.

Linker
07. svibanj 2024 13:43