Ostalo

Bibiano Fernandes smatra da je najbolji na svijetu: ‘Slomio bih prvake UFC-a i Bellatora‘

Bibiano Fernandes
 Screenshot (youtube, One)
Ikona azijske MMA organizacije ONE Championship nezadovoljan je premalim brojem nastupa

41-godišnji Brazilac Bibiano Fernandes (24-4-0) jedan je od najvećih boraca u povijesti ONE Championship organizacije, a godinama je glasio kao možda i najbolji borac nižih kategorija izvan UFC-a. Borac nadimka ''The Flash'' 2013. godine osvojio je pojas ONE-ovog prvaka u bantam kategoriji (do 145 lbs u azijskoj promociji). Nakon prvotno osvojenog privremenog pojasa, Bibiano iste godine postaje neprikosnovenim prvakom, a pojas je obranio sedam puta. U studenom 2018. godine gubi pojas nakon što je podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Kevina Belingona. Međutim, Bibiano Fernandes odradio je još dvije borbe protiv Belingona, a oba puta je slavio i pritom vratio pojas te ga obranio ukupno osmi puta.

Uzmemo li u obzir kako je Fernandes izuzev dominacije u azijskoj promociji titule (u perolakoj i u bantam kategoriji) osvajao i u nekadašnjem DREAM-u, razumljivo je zašto su ga smatrali ponajboljim borcem izvan UFC-a. Iako Brazilac ulazi u pozne borilačke godine, uvjeren je kako bi pobijedio prvake iz UFC-a i Bellatora, točnije Aljamaina Sterlinga i Sergija Pettisa.

''ONE Championship protiv Bellatora ili ONE Championship protiv UFC-a. To bi zasigurno bilo dobro. Slomio bih obojicu (Pettisa i Sterlinga). Trenutno, ovog trenutka, mogu pobijediti oba tipa. Ne bih mijenjao svoju strategiju za borbu protiv njih. Obojica imaju dobar jiu-jitsu, Sterling ima dobru kondiciju, a da bih savladao Bellatorova prvaka, držao bih se svoje taktike i onoga što dobro radim. Borio bih se dobro, u stojci bi dobro pogađao, rušio bih ga i bio bi spreman na otvorene razmjene. Posjedujem dobre vještine za boriti se protiv njih. Vjerujem svojim udaračkim sposobnostima i BJJ-u, a znam da posjedujem ono što je potrebno da ih završim submissionom ili nokautom.'' rekao je Bibiano za MMA Fighting.

41-godišnji Brazilac nije se borio od listopada 2019. godine te je javno izrazio nezadovoljstvo premalim brojem nastupa koje mu ONE Championship ugovara. Nada se Fernandes skoroj borbi protiv Johna Linekera, no ne isključuje i druge opcije ukoliko se situacija ne poboljša.

''Stvarno bih se volio boriti protiv drugih prvaka, ali sada sam u takvoj situaciji koju ne bih nazivao teškom, no ne znam što će se dogoditi s mojom budućnosti. Stoga moram početi istraživati i druge opcije jer ne znam koliko dugo ću se još boriti.'', dodao je Bibiano Fernandes, borac sa čak 16 pobjeda u zadnjih 17 nastupa.

Linker
27. travanj 2024 05:49