Ostalo

Predsjednik Bellatora ne prestaje s hvalospjevima: ‘A.J. McKee najbolji je ‘P4P‘ borac na svijetu‘

A.J. McKee
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Shvatili su u Bellatoru da imaju potencijalnu zvijezdu u svojim rukama

Petnaest dana prošlo je od pobjede A.J. McKeeja protiv Patricia ''Pitbull' Freirea. 26-godišnji Amerikanac time je došao do 18. pobjede u jednako toliko nastupa, a okitio se titulom prvaka Bellatorove perolake kategorije. Izuzev pojasa, McKee je kući otišao bogatiji i za milijun američkih dolara jer je osvojio Bellatorov Grand Prix turnir u perolakoj kategoriji.

Nešto manje od dvije minute trebale su ''Mercenaryju'' da savlada sjajnog borca poput ''Pitbulla'', a sada je na Bellatoru da ga naprave zvijezdom u što većoj mogućoj mjeri. Predsjednik Bellatora Scott Coker u razgovoru za MMA Junkie naveo je kako McKeeja ne smatra samo najboljim borcem u svojoj promociji, nego najboljim ''Pound-for-pound'' borcem na svijetu, neovisno o kojoj se promociji radi.

''Mislim da je zaslužio pravo da ga smatramo najboljim. 'Pitbull' je legenda ovdje u Bellatoru i MMA-u, a bio je prvorangirani 'P4P' borac. Skidam kapu A.J.-u na odrađenom poslu. Vjerujem kako je McKee najbolji na svijetu. Tko ga može pobijediti? On je tako dobar. Kada sam ga prvi puta vidio prije par godina, odmah sam uočio nešto posebno u vezi ovog dečka. Imao je određenu dozu one drskosti i samopouzdanja, imao je taj čuveni 'x faktor' i potencijal da postane zvijezdom, a na koncu se i razvio u veliku zvijezdu. Način na koji se borio protiv 'Pitbulla', vrlo rijetko viđamo tako dominantan nastup u velikoj borbi. Bila je to njegova noć.'', rekao je Coker.

Iako Patricio Freire uživa reputaciju vjerojatno najboljeg borca u povijesti Bellatora te je u borbu protiv McKeeja ušao kao favorit, Scott Coker otkrio je kako A.J. McKee uopće nije sumnjao u svoju pobjedu te je vjerovao kako će lagano doći do trijumfa.

''U tjednu uoči borbe rekao mi je da će ovo biti laka borba za njega. Ja sam bio iznenađen i pitao sam ga misli li uistinu da će borba biti lagana. On mi je rekao: 'Vjeruj mi, ovo će biti laka borba.' te je pritom bio izrazito samouvjeren. On se pojavio u kavezu i odradio svoj posao kako je i najavio. Opravdao je svoju priču i dok ga netko ne skine s trona, za mene je najbolji borac perolake kategorije.'', opisao je Coker samopouzdanje kojim odiše 26-godišnji ''Mercenary''.

Naravno da je Scott Coker subjektivan kada kaže da je McKee najbolji borac na svijetu, no teško je osporiti kako se radi o borcu koji definitivno ima potencijala postati najboljim na svijetu. Puno je borbi i nastupa pred njim, tek mu je 26 godina i ukoliko ne bude ozljeda i nekih neočekivanih problema, sigurno će McKee imati još puno toga za pokazati. Ukoliko nastavi s dominacijom u Bellatoru, neminovno će doći vrijeme kada će se okušati i u UFC-u.

Linker
20. travanj 2024 12:11