Ostalo

Bivši SBC-ov prvak i dvostruki protivnik Igora Pokrajca mučki ubijen u Brazilu

Maiquel Falcao

 screenshot (Facebook, SBC)
Osim u srpskoj promociji, borio se u UFC-u, Bellatoru, KSW-u, M-1 i drugim promocijama

Brazilski mediji potvrdili su vijest kako je poznati 40-godišnji brazilski MMA borac, Maiquel Falcao, ubijen prošle noći u Brazilu. Policija trenutno istražuje detalje, no ono što se zna je kako je Falcao izboden nožem u područje trbuha te kako se to dogodilo ispred ugostiteljskog objekta, a preminuo je kasnije u bolnici.

Falcao je u gotovo 20 godina dugoj MMA karijeri upisao 40 pobjeda i 20 poraza, a posljednje je nastupao u srpskom SBC-u, gdje je u svibnju 2019. osvojio titulu prvaka poluteške kategorije savladavši Igora Pokrajca, no poznati hrvatski borac osvetio mu se sedam mjeseci kasnije. Posljednju borbu također je imao upravo u SBC-u, i to u listopadu prošle godine, doživjevši poraz od Nemanje Uverića.

U najboljoj formi Falcao je bio prije desetak godina. 2010. godine potpisao je ugovor s UFC-om, gdje je u prvoj borbi savladao Geralda Harrisa, no onda je dobio otkaz nakon što su se pojavili dokazi o njegovim ranijim slučajevima obiteljskog nasilja. Nakon toga se borio u Bellatoru, gdje je osvojio turnir srednje kategorije, da bi onda u borbi za titulu bolji od njega bio Alexander Shlemenko.

Trag je ostavio i u KSW-u, gdje se između ostalog borio protiv Mameda Khalidova te u M-1 Global promociji, gdje je napao titulu, no Ramazan Emeev je bio bolji od njega. Kroz karijeru se borio u raznim dijelovima svijeta, ostvarujući dobre rezultate, tek je posljednjih godina doživio pad performansi pa su tako uslijedili i prečesti porazi.

Iza Falcaoa su ostali supruga i sin.

Linker
24. travanj 2024 11:37