Ostalo

Bivši UFC-ov izazivač se predomislio: 'Depresija i stres su učini svoje, tog sam dana bio gotov...'

Ray Borg
 Instagram
"Ne mogu dopustiti da me za 10 godina sin pogleda u oči i pita - 'Tata, zašto si odustao?'"

Bivši UFC-ov izazivač Ray Borg (13-5) ekspresno je izašao iz mirovine.

'The Tazmexican Devil' prošlog je tjedna iznenadio borilačku javnost kada je preko Instagrama poručio da prekida karijeru. Borg je tu istu objavu izbrisao svega nekoliko sati kasnije i već se tada pretpostavljalo kako je došlo do možda i rekordno brzog zaokreta.

A da se upravo to i dogodilo, Ray je potvrdio u razgovoru za Sherdog.

"Da vam budem iskren, depresija i stres su učini svoje. Tog sam dana bio gotov i jednostavno mi je bilo dosta sporta. Imam obitelj, ženu i sina, a prva stvar koju sam pomislio nakon što me UFC otpustio je ta da moram pronaći način da nas prehranim. Smatrao sam kako je najbolje da si pronađem običan posao", objašnjava Borg.

"Stvarno sam se imao namjeru umiroviti, ali počele su mi pristizati poruke sa svih strana. Posebno su me pogodile one od djece koju sam znao trenirati. Radi se o klincima iza kojih su problematični počeci. Uvijek sam im govorio da se s napornim radom mogu izvući iz ponora. Dio njih slao mi je poruke u kojima su govorili: 'Ne možeš se umiroviti. Naučio si me da budem čvršći od toga. Prerano je, imaš samo 27 godina.' Potom sam pričao i sa ženom, ona tada nije znala da sam se odlučio umiroviti. Pitala me zašto to radim... Rekao sam da moram, da moram naći pronaći način da platim račune. Tada mi je rekla da to ne dolazi u obzir jer to dugujem svome sinu. Ne mogu dopustiti da me za 10 godina pogleda u oči i pita - 'Tata, zašto si odustao?'", ispričao je borac iz Tucsona.

Borg je, podsjetimo, bio član UFC-ovog rostera od 2014. godine pa sve do kolovoza 2020. kada je otpušten nakon što je na dan vaganja otkazao svoj nastup protiv Nathana Manessa.

U ovim trenucima nije poznato gdje nastavlja karijeru...

Linker
25. travanj 2024 04:03