Ostalo

Bivši UFC-ov prvak: ‘Najbolji teškaš na svijetu trenutno je Stipe, a Ngannoua bih uništio na svom vrhuncu‘

Tim Sylvia

 Francis Specker/alamy/alamy/profimedia
Sylvia nema osobito dobro mišljenje o borilačkim kvalitetama kamerunskog nokautera

Nekadašnji prvak UFC-ove teške divizije, Tim Sylvia (31-10), u svom posljednjem javnom istupu iznio je mišljenje o brojnim temama i aktualnostima iz svijeta slobodne borbe, a posebno se dotaknuo Francisa Ngannoua. Govorio je, također, i o Stipi Miočiću - i to vrlo biranim riječima.

"Ne mislim da je Francis toliko dobar", rekao je Sylvia za Submission Radio, pa nastavio: "On je čudovište s teškim rukama, ali zamahuje divlje i ludo. Pogodi li te, spavat ćeš, no tehnički potkovani borci poput Jona Jonesa i Stipe Miočića ga mogu pobijediti. Stipe već jednom i jest, mislim da je bolji borac od Francisa i da bi ga pobijedio kad bi se ponovno borili, a uvjeren sam da bi ga i Jones pobijedio - i to lagano".

Na pitanje novinara o tome tko je teškaški "GOAT", umirovljeni 49-godišnji borac odgovorio je:

"Najbolji teškaš svih vremena je Fedor, a trenutno je najbolji Stipe, nitko nije ni blizu njegovom rekordu".

Sylvia je upitan i tome kako bi, u svom "primeu" prošao u hipotetskom okršaju s Ngannouom.

"Kad bismo se borili sada, on bi me pobijedio, ali na mom vrhuncu, kad bismo se mogli vratiti u prošlost i moje najbolje godine - uništio bih ga. Predivlji je, bio sam tehnički potkovaniji borac od njega", bez razmišljanja je ispalio "The Maine-iac", koji je UFC- ovu titulu prvi put osvojio u veljači 2003., kada je nokautirao Ricca Rodrigueza, a potom i u travnju 2006., nokautiravši Andreija Arlovskog. Sylvia se, osim UFC-a, borio i pod okriljem Afflictiona, odnosno ONE FC-a, kao i u nekim manje prestižnim organizacijama, Posljednji je put u oktogon ušao krajem listopada 2013., kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od Ruslana Magomedova.

Linker
24. travanj 2024 09:33