Ostalo

Bivši UFC-ov prvak potpisao ekskluzivni ugovor s Elite MMA Championshipom!

 USA TODAY NETWORK/ DDP USA/ PROFIMEDIA
Nekoć ponajbolji borac svijeta karijeru će nastaviti u promociji braće Dijaković

Elite MMA Championship u četvrtak se pohvalio svojim dosad najzvučnijim pojačanjem! Naime, braća Ivan i Tomislav Dijaković roster sve uspješnije borilačke promocije obogatili su dolaskom bivšeg UFC-ovog prvaka Renana Baraa!

"Potpisao je ekskluzivni ugovor na četiri borbe i nastupat će u našoj perolakoj kategoriji", otkriva nam u kratkom razgovoru Ivan Dijaković, uz dodatak da bismo uskoro trebali saznati i datum Renanovog EMC debija.

Brazilac Barao (34-9, 1 NC) nekoć je dominirao bantam kategorijom, a svojevremeno ga je i predsjednik UFC-a Dana White nazivao najboljim 'pound-for-ponud' borcem svijeta. Renan je, podsjetimo, na UFC-ov tron dospio u srpnju 2012. kada je pobjedom nad Urijahom Faberom osvojio privremenu titulu. Taj pojas uspješno je obranio protiv Michaela McDonalda i Eddieja Winelanda. Nešto kasnije, promoviran je u 'pravog' prvaka, a s te pozicije ponovno brani titulu u novom susretu s legendarnim Faberom.

Danas 34-godišnji Brazilac s trona je skinut u svibnju 2014. kada njegov niz od devet godina neporaženosti jednom fantastičnom izvedbom zaustavlja T.J. Dillashaw.

Barao je UFC napustio nakon pet uzastopnih poraza, a nastup u EMC-u bit će mu prvi nakon razlaza s vodećom svjetskom MMA promocijom.

Spomenimo i da su braća Dijaković nedavno pokrenula još jedan projekt. Riječ je Elite Bare Knuckle Championshipu, promociji koja će se baviti organizacijom mečeva u sve popularnijem boksu bez rukavica.

"Prvi event trebali bismo imati između rujna i listopada. Trenutno smo u pregovorima s Vasom Bakočevićem. Rekao bih da je 90 posto sigurno da će on nastupiti na toj priredbi i da će biti u glavnoj borbi večeri", dodao je Dijaković na ovu temu.

Linker
16. travanj 2024 04:12