Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: UFC donosi opaki okršaj u srednjoj kategoriji, KSW nudi ‘velike dečke‘, a PFL nastavlja s turnirom

Cannonier vs. Borralho

 UFC
Ovaj tjedan donosi jako kvalitetne, iako ne toliko zvučne priredbe najboljih svjetskih MMA promocija

Nakon sjajnog tjedna koji je iza nas u kojem smo imali priliku gledati kako Dricus Du Plessis suvereno brani titulu protiv sada već borca s kultnim statusom Israela Adesanye na red dolazi nešto slabiji tjedan, no ipak ćemo gledati sjajne MMA priredbe. Priredbe će organizirati dvije ponajbolje svjetske MMA organizacije UFC i PFL, a mirovati neće ni KSW kojeg već godinama svrstavaju u elitu europskog MMA sporta.

UFC on ESPN 62 - Cannonier vs. Borralho

UFC Apex u Las Vegasu bit će dom kvalitetne priredbe iz UFC-ove Fight Night serije, a priredbu predvode borci iz srednje kategorije - američki borac Jared "The Killa Gorilla" Cannonier (17-7) protiv brazilske srednjaške uzdanice Caioa "The Naturala" Borralha (16-1, 1 NC). Cannonier je u zadnjem nastupu protiv Nassourdinea Imavova izgubio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi dok je Brazilac u zadnjem nastupu pobijedio Paula Craiga na UFC 301 priredbi gdje je imao ulogu domaćina. On se nalazi u sjajnom nizu od 13 pobjeda, a zanimljivost kod Cannoniera je to što je u zadnja tri nastupa predvodio priredbe iz Fight Night serije. Pitanje je hoće li iskustvo Cannoniera kao borca koji zanima peto mjesto na službenim UFC ljestvicama biti dostatno da zaustavi brazilskog borca koji se nalazi u silovitom zaletu. U sunaslovnoj borbi gledat ćemo Tabathu Ricci (10-2) koja će ukrstiti rukavice s Angelom Hill (17-13) u meču koji će pomoći dati bolju sliku razvoja ženske slamka kategorije. Također, u sklopu priredbe gledat ćemo i epilog "The Ultimate Fightera". Svakako treba spomenuti još jedan obračun u srednjoj kategoriji između Roberta Valentina (10-3) i Ryana Lodera (6-1). Na priredbi se bori i super iskusni Gerald "GM3" Meerschaert (36-17) protiv Edmena Shahbazyana. "GM3" se inače borio protiv Krzysztofa Jotka koji je nedavno pojačao FNC-ov roster boraca, a borba je završena sudačkom odlukom u korist Poljaka. Prijenos je omogućen preko službenog UFC-ovog Fight Passa. Cijeli spisak borbi možete pogledati ovdje.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, Nevada, SAD

Kada: u noći sa subote (24.8.) na nedjelju (25.8.). Uvodni dio starta u 1:00h ujutro, dok glavni dio počinje tek od 4:00h ujutro.

KSW 97 - Bajor vs. Scheffel

Ponajbolja europska MMA organizacija nakon kraće stanke nastavlja svoje približavanje jubilarnoj 100. priredbi. Organizacija osnovana 2004. godine pod vizijom Macieja Kawulskog i Martina Lewandowskog je u 20 godina svog postojanja stvorila jednu epsku priču koja danas služi kao okosnica MMA sporta u Poljskoj, ali i Europi. Ovog puta KSW-ova karavana seli u Tarnow, grad u jugoistočnoj Poljskoj sa nešto više od 200 tisuća stanovnika uključujući okolicu. Priredbu predvode dva teškaša - "domaćin" Szymon Bajor (25-10) i Matheus "Buffa" Scheffel (17-11, 1 NC). Bajor je prekaljeni veteran koji je u ring ulazio s Marcinom Tyburom, Denisom Goltsovom, Valentinom Moldavskim i Aleksanderom Emelieanenkom iako je u sve četiri navedene borbe poražen. U prošlom je nastupu pobijedio Viktora Pestu na KSW-u 89 krajem prošle godine, a prije toga je poražen od strane trenutnog KSW-ovog prvaka u teškoj kategoriji Phillipa De Friesa.

Matheus Scheffel s druge strane je dobro poznat u našoj regiji jer se dva puta borio s našim PFL prvakom Antom Delijom, a u zadnjem nastupu je surovo nokautiran od strane Darka Stošića na KSW Epic priredbi u drugom mjesecu ove godine. Delija odnosno "The Walking Trouble" prvotno ga je pobijedio tehničkim nokautom u drugoj rundi sredinom 2022. godine da bi se opet sreli iste godine u studenom. Tada je Dubrovčanin i veliki prijatelj pokojnog Mare Peraka ekspresno završio Scheffela u prvoj rundi. Od ostalih imena tu imamo Oleksiija Polishchuka, Brunu Azevedu, Muslima Tulshaeva, Marcina Krakowiaka... Prijenos je omogućen na platformi VOYO. Cijeli popis pogledajte ovdje.

Gdje: Jaskolka Arena, Tarnow, Poljska

Kada: subota (24.8.), priredba počinje u 19:00h

PFL 9: 2024 Playoffs

PFL nastavlja sa svojom ovogodišnjom "sezonom". Sada stvari postaju malo drukčije jer se greške više ne praštaju, konkretno mislimo na "playoff" način eliminacije. Gledat ćemo 11 borbi, poglavito se radi o velterašima i borcima iz perolake kategorije s jednom iznimkom u teškoj kategoriji. Priredbu predvode sjajni Brendan Loughnane (28-5) koji će se rukavice ukrstiti s Kai Kamakom III (14-5-1). 34-godišnji Loughnane s adresom u Manchesteru je u zadnjem nastupu pobijedio Justina Gonzalesa u drugoj rundi odlukom prisutnih liječnika dok je Kamaka s dvije sudačke odluke protiv Pedra Carvalha i Bubbe Jenkinsa zaslužio svoje mjesto u daljnjem natjecanju. Od ostalih intrigantnih mečeva zasigurno bi istaknuli neporaženog Magomeda Umalatova (16-0) i Neimana Gracieja (13-5), Gabriela Bragu (14-1) ispred kojeg će stati također neporaženi Timur Khizriev (16-0), Shamil Musaev (16-0-1) protiv Murada Ramazanova (12-1)... Kada gledamo ova imena "na papiru" zaista možemo vidjeti koju je koncentraciju kvalitete skupio PFL u navedenim kategorijama za ovu sezonu. Prijenos je omogućen na Areni Sport. Popis svih borbi pogledajte ovdje.

Gdje: The Anthem, Washington DC, SAD

Kada: u noći s petka (23.8.) na subotu (24.8.), priredba počinje u 3:00h ujutro

Linker
01. rujan 2024 20:51