Ostalo

‘Borio sam se sa Chuckom Liddellom i Jonom Jonesom, ali nitko me nije jače udario od Fedora!‘

Fedor Emelianenko

 Bellator Press Office/TASS/Profimedia
Pride legenda i jedna od prvih velikih UFC zvijezda tvrdi da je legendarni Rus najjači udarač s kojim se susreo u svojoj dugoj karijeri

Quinton ‘‘Rampage‘‘ Jackson imenovao je Fedora Emelianenka kao najjačeg udarača s kojim se ikad susreo.

Jackson je bio jedna od prvih velikih zvijezda koje su se pojavile nakon što je Dana White imenovan predsjednikom UFC-a od strane Lorenza i Franka Fertitta još 2001. godine. 46-godišnjak je već bio slavan u Japanu gdje se natjecao pod okriljem Pridea i dijelio ring s Kevinom Randlemanom, Chuckom Liddellom, Wanderleijem Silvom i Mauriciom ‘‘Shogunom‘‘ Ruom.

‘‘Rampage‘‘ se pridružio UFC-u 2007. godine i nokautirao Liddella osvojivši naslov prvaka poluteške kategorije u svom debiju za najpoznatiju promociju. Uslijedilo je još velikih pobjeda nad Danom Hendersonom, Lyotom Machidom i Silvom, međutim Forrest Griffin, Rashad Evans i Jon Jones su ga uspjeli svladati.

Jackson se nije natjecao od poraza u svojoj 52. profesionalnoj MMA borbi. Amerikanac je nokautiran od strane legendarnog Emelianenka kada je prešao u višu (tešku) kategoriju da izazove ruskog fenomena na Bellator 237 priredbi u prosincu 2019. godine.

Prema ‘‘Rampageu‘‘, Randleman je bio prvi na mjestu najjačih udarača od kada se borio s njim 2003., ali Emelianenko je preuzeo tu laskavu titulu prije pet godina.

"Uvijek sam govorio da je to Kevin Randleman, sve do moje posljednje borbe s Fedorom", rekao je Jackson kada su ga pitali tko ga je najjače udario. "Fedor me pogodio, nisam ni vidio taj udarac kako dolazi. U nijednom trenutku ga nisam ni vidio."

Emelianenko mnogi smatraju najvećim teškašem u povijesti sporta nakon što je ostvario nevjerojatan niz od 27 uzastopnih pobjeda između 2001. i 2009. godine.

Jackson je dodao: "On mi je najdraži borac. Obožavam gledati njegove borbe."

"On ne okoliša. Kada se borio s Kevinom Randlemanom, Kevin Randleman ga je bacio na vrat i japanske novine su snimile te fotografije. Sliku po sliku pokazali su Fedora naopako u zraku kako leti i njegov izraz lica se nikad nije promijenio. Hladan kao led. To nije normalno, brate."

"Fedor je, za teškaša, bio stvarno brz. I bio je vrlo opasan na tlu."

Emelianenko je ostvario još jednu veliku nokaut pobjedu nad Timothyjem Johnsonom da bi zaradio priliku za naslov Bellator prvaka teške kategorije u onome što je najavljeno kao posljednja borba njegove slavne karijere.

Ryan Bader je pokvario idealan odlazak u mirovinu zaustavivši ga u prvoj rundi, ali to se ipak pokazalo kao posebna večer za Emelianenka jer mu je priređen epski ispraćaj. ‘‘Rampage‘‘ i još deset drugih MMA legendi ušli su u kavez da mu požele sve najbolje.

Svi su klicali i pljeskali - zajedno s publikom - dok je Emelianenko potvrdio tijekom intervjua nakon borbe da je završio sa sportom.

Rekao je: "Tako sam sretan što su svi ovi ljudi ovdje i bodre me."

"Svi ovi borci veterani koji su hodali sa mnom ovim putem posljednjih 20 godina su ovdje da me pozdrave."

"Tako sam sretan što vidim sve borce koji su ovdje da me podrže.", zaključio je veliki Fedor.

Linker
17. srpanj 2024 23:00