Ostalo

Bosanski teškaš Šehić poražen u borbi za Ares FC titulu, ‘Lijeni kralj‘ nastavio impresivnu seriju

Danilo Suzart i Benjamin Šehić

 Screenshot
Najveća francuska MMA promocija održala je svoju četvrtu priredbu

Perspektivni 25-godišnji MMA borac iz BiH, Benjamin Šehić (4-1), nije uspio ostvariti pobjedu u svojoj najvažnijoj borbi do sada. Nakon četiri pobjede u prva četiri profesionalna nastupa, od čega tri u prvoj minuti, ovaj vrhunski grappler dobio je priliku boriti se za titulu teške kategorije Ares FC promocije. I umalo je do nje i došao, no ipak je na kraju morao čestitati Danilu Suzartu (8-1) iz Brazila.

205 centimetara visoki i 120 kilograma teški gorostas iz Sarajeva pokušao je borbu učiniti što više parteraškom, dok je njegov protivnik radio što se i očekivalo, upravo suprotno. Vrlo brzo je Šehić i došao do prvog rušenja te se činilo da bi njegova snaga mogla biti nerješiva prepreka za čak 22 centimetra nižeg protivnika. Izdominirao je Šehić prvu rundu, tražeći priliku za zahvat kojim bi došao do prekida. Nije dugo prošlo do rušenje niti u drugoj rundi, no Brazilac se sredinom ustaje te nakon toga dominira u borbi na nogama.

Šehić u treću rundu ulazi umorniji, a Suzart pogađa sve bolje i čisto uzima središnju rundu ove borbe. Nastavlja Brazilac bolje pogađati u stojci tijekom četvrte runde, sve do minutu i pol prije kraja iste, kad ga Šehić ruši i dolazi u "mount" poziciju, iz koje napada gušenje, no Brazilac se obranio i posljednjih 45 sekundi odradio ponovno na nogama. Posljednju rundu Šehić otvara rušenjem i gotovo cijelu rundu provodi u dominaciji.

Nakon isteka pet rundi bilo je jasno kako je Šehić uzeo prvu i posljednju rundu, dok je Brazilac sigurno uzeo treću. Druga i četvrta bile su upitne, no dojam je bio da je Suzart i u njima napravio više. Jedan sudac presudio je 47-47, drugi je dao 48-47, a treći čak 49-46, odnosno četiri runde za pobjednika, Danila Suzarta.

Pokazao je Šehić puno toga u ovoj borbi, no činjenica je kako će morati poraditi na svojoj stand up borbi gdje postoji i dalje jako puno rupa. Kad ga je jedan toliko kraći i niži borac uspio toliko puta pogoditi, možemo se upitati što bi napravili malo veći te ujedno tehnički kvalitetniji borci.

Glavna borba ove priredbe donijela je titulu velter kategorije sjajnom francuskom predstavniku, Abdoulu Abdouraguimovu koji je već u prvoj rundi prekidom savladao bivšeg UFC borca Godofreda Pepeya. Abdouraguimov, poznat pod nadimkom "Lazy King", je tako došao do omjera 14-1 i on bi svakako mogao biti iduća francuska UFC akvizicija.

Ova treća priredbe promocije čiji je vlasnik Fernand Lopez, trener Ciryla Ganea, nije razočarala i puno toga možemo očekivati od idućih. Njihov roster pun je talentiranih boraca koji samo čeka svoju priliku za iskorak.

Linker
22. travanj 2024 07:45