Ostalo

Bruno Cappelozza otvorio sezonu ekspresnim nokautom; Novu pobjedu nokautom upisao i unuk Muhammada Alija

April 7, 2023, Las Vegas, Nevada, United States: LAS VEGAS, NEVADA - APRIL 7: Bruno Cappelozza and Matheus Scheffel meet in the octagon for their Heavyweight bout at the Theatre at Virgin Hotels Las Vegas on April 7, 2023 in Las Vegas, Nevada, United States.,Image: 768015126, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Alejandro Salazar/Zuma Press/Profimedia

 ALEJANDRO SALAZAR/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/zuma Press/profimedia
Osvajač PFL-ovog turnira iz 2021. godine sjajno je započeo ovosezonski turnir

Nakon što su borci perolake i poluteške kategorije otvorili sezonu PFL-a proteklog vikenda, sinoć su sezonu startali teškaši i borkinje perolake kategorije. Brojna otkazivanja u teškoj kategoriji smanjila su interes za ovim eventom, ali neke rezultate ipak vrijedi izdvojiti.

Priredbu su predvodile Larissa Pacheco i Julia Budd borbom u perolakoj kategoriji. Pacheco je prošle sezone priredila ogromno iznenađenje svladavši Kaylu Harrison u finalu turnira, a novu sezonu otvorila je pobjedom jednoglasnom odlukom sudaca.

Pacheco je do pobjede došla pretežno superiornijim ‘‘grapplingom‘‘, ali Julia Budd pružila je itekako dobar otpor, naročito u drugoj i trećoj rundi gdje je imala nekoliko dobrih sekvenci u kojima je konkretnije ispogađala prvakinju. Pacheco je u prvoj i trećoj rundi imala dobre pokušaje ‘‘submissiona‘‘, ali Budd se nije dala završiti i Pacheco je sezonu otvorila s tri boda.

To ju postavlja iza Marine Mohnatkine koja je nokautom u drugoj rundi porazila Yoko Higashi i iza Amber Leibrock koja je uzela svih šest bodova nokautiravši Martinu Jindrovu ‘‘high kickom‘‘ u prvoj rundi.

Kad su teškaši u pitanju, Bruno Cappelozza osvetio je iznenađujući poraz koji je upisao prošle sezone. Osvajač turnira iz 2021. godine tehničkim nokautom u prvoj rundi porazio je Matheusa Scheffela, finalista prošlosezonskog turnira.

Scheffela pamtimo po dva meča protiv našeg Delije (oba je izgubio), kao i po toj iznenađujućoj pobjedi koju je prošle godine upisao protiv Cappelozze. Ovaj put mu to nije pošlo za rukom. Cappelozza je trebao samo dvije minute i 15 sekundi za doći do pobjede.

Bacio je kombinaciju 1-2 (prednji-stražnji direkt), a upravo tim stražnjim direktom poslao je Scheffela na pod. ‘‘Buffa‘‘ je bio vidno uzdrman, a Cappelozza je posao dovršio s još nekoliko snažnih udaraca iz gornje pozicije. Cappelozza je tako otvorio sezonu s maksimalnih šest bodova, dok branitelj naslova Ante Delija nije niti nastupio zbog ozljede.

Vrijedi izdvojiti i pobjedu Rizvana Kunieva, bivšeg prvaka Khabibove Eagle FC organizacije. Kuniev je jednoglasnom odlukom porazio Renana Ferreiru, a bio je to jedan podosta neatraktivan i tvrd meč. Kuniev je borac koji jako često odrađuje poprilično dosadnjikave mečeve uz puno klinča, pritiska uz ogradu kaveza i kontrole bez previše štete. To ga ipak dovodi do pobjede i ovo mu je 11. pobjeda zaredom.

Jednu amatersku borbu također smo imali prilike gledati u sklopu ovosezonske PFL 2 priredbe. Biaggio Ali Walsh, unuk Muhammada Alija, nastupio je na sinoćnjem eventu. Nešto više od minutu i pol trebao je Biaggio da upiše svoju treću pobjedu u četvrtom amaterskom nastupu. Isaiah Figueroa (1-2 amaterski MMA omjer) pokazao se nedoraslim protivnikom, a snimku nokauta možete pogledati klikom na LINK.

PFL će prvo kolo zaključiti sljedeći vikend, a prve ovosezonske nastupe upisat će borci lake i velter kategorije. Kompletne rezultate sinoćnjeg eventa pročitajte u nastavku članka.

PFL 2 2023 rezultati:

Larissa Pacheco def. Julia Budd via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 30-27)

Bruno Cappelozza def. Matheus Scheffel via TKO - R1, 2:15

Olena Kolesnyk def. Aspen Ladd via većinskom odlukom sudaca (28-28, 29-28, 29-28)

Biaggio Ali Walsh def. Isaiah Figueroa via TKO - R1, 1:42

Rizvan Kuniev def. Renan Ferreira via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

Maurice Greene def. Marcelo Nunes via TKO - R2, 1:20

Danilo Marques def. Yorgan De Castro via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Amber Leibrock def. Martina Jindrova via KO - R1, 2:19

Evelyn Martins def. Karolina Sobek via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Marina Mokhnatkina def. Yoko Higashi via TKO - R2, 1:29

Linker
16. travanj 2024 15:00